Виното – задължително за бременните

Виното – задължително за бременните

За всички е ясно, че виното е безценен елексир за здравето на човек. Често обаче този тип напитка се избягва от бременните жени, поради опасания, че консумацията й би повлияла неблагоприятно върху развитието на плода.

Изследвания, проведени в престижен университет в Лондон, наскоро установиха, че виното в разумни дози е не само препоръчително, но и задължително питие за бъдещите майки. Оказва се, че една-две чаши бяло или червено вино на седмица намаляват с 30 % проблемите с хиперактивността на децата.

Проучването доказало още, че майките, консумирали вино по време на бременността си, имат много по-интелигентни и любознателни деца. Гроздовата напитка има категорично благоприятно действие върху умственото развитие на децата, тъй като около третата си годишнина малчуганите започват по-лесно да разпознават букви, цифри, цветове и форми.

Виното има редица полезни влияния върху здравето не само на бременните, но и на всички възрастни. Вината с ниско съдържание на алкохол намаляват шансовете от ракови заболявания.

Освен това във виното се съдържат ценните полифеноли, които пък от своя страна намаляват значително риска от сърдечно-съдови заболявания.

Виното – задължително за бременните

Червеното вино например съдържа антиоксиданта ресвератрол. Той има способността да предотвратява инфекциите и образуването на съсиреци в кръвта. Ресвератролът елиминира свободните радикали, които са отговорни за стареенето на кожата. Червеното вино се използва и в някои диети, тъй като стимулира метаболизма и помага за по-бързото изгаряне на веществата.

Не по-малко полезно от червеното е и бялото вино. Редовната употреба на малко количество - до 200 мл. бяло вино също намалява риска от развитието на сърдечни заболявания.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати