Терапия със студена вода

Терапия със студена вода

Взимането на студен душ рано сутрин е много полезна тонизираща процедура. Това е прераснало в практика, която се изпълнява от много хора по света в продължение на хиляди години.

Студената водна терапия е един от най-евтините и здравословни начини за поддържане на добро здраве и жизнен тонус. Преди да вземете душ, намажете тялото си с бадемово масло.

Застанете под студената струя. Мажното е да издържите първите няколко секунди. След това тялото ви вече няма да усеща студа, а точно обратното – ще чувствате топлина.

Въпреки че ще се къпете със студена вода, банята трябва да е загрята. Никога не влизайте в студена стая, след като сте били известно време под студената струя.

Терапия със студена вода

Жените не трябва да взимат студен душ по време на месечния си цикъл. През този период жената има нужда от повече спокойствие и нежност, а студеният душ е стрес за тялото, особено в началото на процедурата.

Прекалено топлият душ не се препоръчва изобщо, защото той нарушава работата на много системи в организма. Къпете се с вода, която е по-скоро хладка, отколкото топла.

Студеният душ осигурява нахлуването на кръвта в капилярите и подобряване на циркулацията на кръв в цялото тяло. Освен това студеният душ намалява кръвното налягане във вътрешните органи.

Студената вода, обливаща тялото ви, подобрява работата на нервната система. Освен това мускулите изхвърлят токсини и отровни шлаки благодарение на стреса от студената вода.

Терапията укрепва клетъчните мембрани, като по този начин организмът става по-устойчив към алергии, настинки и други заболявания. Много здравословни проблеми се елеминират благодарение на студения душ.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати