На всеки 10 години – нов силиконов бюст

На всеки 10 години – нов силиконов бюст
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Силиконовите импланти на гърдите трябва да се подменят на 10 години, за да се избегнат усложнения. А те засягат най-малко една на всеки 5 жени, научаваме от доклад на Американското управление за контрол на храните и лекарствата.

По началото имплантите не са произведени за ползване доживот. С времето имплантите се износват и се увеличава рискът от усложнения. Според официалната статистика 20 на сто от жените, които са се доверили за този вид естетична хирургия, ще трябва да се оперират отново след 10 години.

За същия период рискът от усложнения засяга 50 на сто от жените, които са са подложили на този вид хирургическа операция, след като е била изрязана едната им гърда.

Кои са най-честите усложнение, които са били наблюдавани? Втвърдяване на тъканите около импланта, инфекции, асиметрия между двата импланта, изтичане на силикона. Така се оказва, че за голям процент от жените, подложили се на козметичната процедура за уголемяване на бюста, са необходими допълнителни операции за смяна на имплантите.

През 2010 г. американски хирурзи извършват почти около 400 000 процедури за уголемяване или реконструкция на гърдата.

На всеки 10 години – нов силиконов бюст

За половината от операциите хирурзите използват импланти със силиконов гел, а за другата - импланти с физиологичен разтвор.

През 1992 г. силиконовите импланти се изтеглиха от пазара поради липсата на данни за тяхната безопасност и възможността за изтичане на силикона, което може да предизвика заболяване на имунната система.

14 години по-късно Американската агенция по храните и лекарствата върна силиконовите импланти на пазара - направените клиничните проучвания не откриха връзка между имплантацията и заболяването.

Ако не се предприеме премахване или смяна на имплантите могат да се появят различни усложнения, като руптура на импланта, образуване на бръчки и асиметрия на гърдите.

Повечето жени, които предприемат пластичната процедура не трябва да смятат, че това е еднократна инвестиция, а да настроят за допълнителни операции и чести прегледи, изтъкват специалисти.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
http://www.yorkers.org
http://www.yorkers.org
17.09.2014 12:01
нов силиконов бюст
0
0