Четири причини за тъмните кръгове под очите

Четири причини за тъмните кръгове под очите

И вие ли сте от онези жени, които се тормозят заради тъмните и подпухнали кръгове под очите? Ако се питате защо се появяват те, най-често причините са вътрешни. Колкото и упорито да третирате кръговете с чай, краставица или козметични препарати, тъмните кръгове няма да ви напуснат завинаги.

Но защо не откриете каква точно е причината за тяхната поява?

- Хормонален дисбаланс – най-често преди менструация е възможно тъмните кръгове под очите да се засилят. Нормално е те да се появяват веднъж месечно. Можете да използвате масло от иглика, което е много подхоящо при симптоми на предменструален синдром. Маслото от иглика съдържа витамин В6, чийто недостиг в тялото води до задържане на вода и съответно – подпухване и поява на тъмни кръгове в околоочния контур.

- Проблеми с бъбреците – ако те са причина за появата на тъмните кръгове, то ще трябва да наблюдавате тялото си, защото това няма да бъдат единствените симптоми. Внимавайте за подуване на глезените и пръстите. Замислете се, ако пръстите ви започнат да ви стискат, а не сте напълнели. Освен това, ако причините са свързани с бъбреците, подпухванията няма да бъдат единствено под очите, а в цялата област около тях. Ако тези симптоми са налице, по-добре отидете на лекар.

- Токсини – разпространени във въздуха и храната, те карат черния дроб да работи много интензивно. В такива случаи се появяват тъмни кръгове под очите и подпухване. Облекчете работата на черния си дроб като детоксикирате тялото си. Това е една от най-честите причини за появата на тъмни кръгове и е възможно след детоксикацията просто да изчезнат.

- Хранителни алергии – понякога се случва тябото ви да има лека алергична реакция към някои храни и вие да не сте обърнали внимание на това. Такива абергии обаче имат различни симптоми. Алергичните реакции към пшеницата, царевицата, млякото и други храни, могат да бъдат постоянни и да се проявяват с кръговете под очите.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати