Смехът е полезен и за фигурата ви

пикник

Смехът е най-доброто лекарство. Тази макар и клиширана вече фраза не бива да бъде подлагана на съмнение.

Все повече научни изследвания стигат до категоричните изводи, че смехът помага за успешното справяне със стреса, освен това повишава значително имунната система на организма.

По света вече има много класове, в които се изучава смехотерапия.

Смехът променя отношението към работата и живота, прави съществуването ни по-пълноценно. Най-добрата новина е, че той е абсолютно безплатен.

Ползите от смеха

Смехът намалява нивата на хормона на стреса, произвеждан от тялото. В същото време повишава значително количествата на „щастливите хормони“ като ендрофин и невротрансмитерите.

Облекчава депресията и натрапчивите тревожни чувства. Смехът повишава производството на серетонин – естественият антидепресант. Забавите и кикотенето като цяло ви отклоняват от гнева, стреса и други негативни емоции, към които съвременният човек все повече се пристрастява.

усмихнато бебе

Повишава имунитета. Научно доказано е, че редовният смях повишава способностите на организма за справяне с инфекции и бактерии.

Смехът, оказва се, е полезен и за фигурата ви. Добрият продължителен смях тренира коремната мускулатура. Другият ефект е, че освобождава напрежението в раменете. Десет минути смях изгарят 40 калории, а скоростта на метаболизма се увеличава с двадесет процента.

Намалява болката. Освобождаването на ендрофини не просто ви прави щастливи. Ендрофинът е естественият болкоуспокоител на тялото.

Заздравява организма. Смехът подобрява кръвоснабдяването към важни органи като черния дроб, далака, панкреаса, бъбреците и надбъбречните жлези, от чието добро здраве зависи цялостното състояние на организма.

Осигурява по-добро бъдеще. Изследвания показват, че съществуват два основни вида реакция на стресовите ситуации. Проблемите се приемат или като „заплаха“ или като „предизвикателство“. Хуморът от своя страна ни прави по-уравновесени в преценките си и ни помага да възприемаме трудностите по-скоро като предизвикателства.Тази положителна настройка със сигурност помага да се преминават с лекота неприятните изненади, които ни поднася живота.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати