Как да се храните при вагинит

Как да се храните при вагинит
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-23%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
22.18 лв.
Виж ››

На болните от вагинит се препоръчват храни и напитки с много малко захар, въглехидрати и мазнини. По този начин се променя киселинният баланс във влагалището, което помага за по-бързото оздравяване.

При лечението на леки и средно тежки инфекции, се препоръчва яденето на кисело мляко или пиенето на айрян, тъй като те съдържат лактобацил.

Това е бактерията, която живее нормално в храносмилателния тракт и в репродуктивната система на жената и която унищожава инфекциите.

Някои производители предлагат тази бактерия във вид на капсули, които трябва да се поставят 2 пъти дневно във влагалището.

Вагинитът е най-честото гинекологично оплакване сред жените. Представлява инфекция или възпаление на влагалището. Симптомите са сърбеж и парене, болки по време на полов акт и понякога кървене на влагалището.

Те подсказват или че имате вагинит, или че страдате от зараза, предадена по полов път. Ако страдате oт вагинит, трябва да предупредите сексуалния си партньор.

Как да се храните при вагинит

Има няколко вида вагинит:

- Бактериална вагиноза

- Инфекция, предизвикана от гъба, наречена Candida albicans.

Предполага се , че 3 от 4 жени ще се заразят от тази гнойна инфекция през живота си.

- Трихомоназата, причинена от паразит. Тя се предава по сексуален път

- Атрофичен вагинит. Той е в резултат на намаляване на нивата на естроген след менопаузата. Вагиналните тъкани стават тънки и могат да предизвикат сърбеж, парене и болка.

При вагинит се препоръчва диетата, която съдържа слънчогледово семе. Тя е много подходяща за лечение на гъбичните вагинити. При този вид лечение да се избягват тестените изделия с мая, сладкишите и сиренето, тъй като нарушават киселинния баланс във влагалището. Същото се отнася и за употребата на алкохол, който съдържа мая. Не се препоръчват пушени меса, наденици и риба.

Някои витамини дават много добър ефект при лечението на вагинити. Витамин С нормализира киселинния баланс във влагалището и усилва защитните функции на имунната система.

Витамините А и Е помагат за предпазване на тъканите от разрушаване, защото те са от полезните антиоксиданти.

Витамин А поддържа нормалното състояние на тъканите във влагалището. Вземането на витамин В комплекс има много добри резултати при вагинитите, предизвикани от атрофия на влагалището при менопауза.

Чудесен оздравителен ефект при вагинитите има чесънът. Приеман орално, той може да убие кандида албиканс - една от най-честите причинителки на заболяването. Добре е да се правят промивки на влагалището с чеснова вода.

Сокът от една скилидка чесън се разтваря в половин литър вода и е готов за влагалищна промивка. Друг вид промивка се прави със солена вода (2-3 щипки сол се разтварят в 300 мл вода) и с този разтвор се промива влагалището.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати