ezine.bg»Статии»Здраве»Изгонете тревожните мисли със спорт

Изгонете тревожните мисли със спорт

Бягане

Стресът вече е неизбежна част от ежедневието на съвременния човек. Хроничният стрес води до зачестяване на безпокойството, тревожните мисли, нарушава способността за адекватна реакция в напрегнати ситуации.

Не бързайте да прибягвате към успокоителни. Промяната в начина на живот и даровете от природата са най-ефективният и безопасен начин за справяне с подтиснатостта, тревожните мисли и депресията.

Има едно доказано ефикасно средство, способно да пребори симптомите на стрес, напрежение и паника.

Добрата новина е, че методът е напълно безплатен. Става дума за спорта и физическото натоварване, благодарение на които вие бързо ще влезете във върхова физическа и психическа форма.

Тези твърдения се подкрепят и от учени от световна класа, които провеждат изследвания в областта. Установено е, че в действителност физическата активност облекчава състоянието на хората, които страдат от хронично безпокойство.

Кариера

Не е нужно да чакате месеци, за да усетите някаква разлика. Спортът има способността мигновено да повдига настроението и да промени настройката ни към заобикалящата ни среда.

Не е задължително да започнете посещения на скъпо струващи зали или спортни класове. Тичането в парка, колоезденето, танците, упражненията вкъщи също са изпитан метод за борба с депресията.

Учените обясняват този ефект с факта, че упражненията стимулират организма да произвежда химическото вещество ендрофин, известен още като хормона на щастието и блаженото спокойствие.

Сред най-добрите предимства на спорта е, че повишава самочувствието. Поставянето и постигането на определени цели в спорта без съмнение повишава самооценката и усещането за пълноценност и значимост.

Най-хубавото е, че в повечето случаи спортният дух и мотивация се „пренасят“ и в кариерата и социалните взаимоотношения, където успеваемостта значително се повишава.

Без да се впускаме в излишни подробности само ще споменем, че физическото натоварване е едно от най-добрите „лекарства“, които поддържат целия организъм здрав и тонизиран. А както всички знаем здравият и усмихнат дух се крие в здравото и силно тяло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати