ezine.bg»Статии»Здраве»Походка и здраве

Походка и здраве

Походка и здраве

Само по походката на човек един добър лекар може да разбере какво е здравословното му състояние. Така например бавното ходене може да сочи кратката продължителност на живота.

Бързината на ходенето е много важен фактор, който сочи продължителността на живота. Средната бързина на ходене е един метър в секунда. Хората, които вървят със скорост под 60 сантиметра в секунда, рискуват да умрат по-рано, а тези, които вървят със скорост над един метър в секунда, имат шанс да живеят повече от другите.

Вялото висене на ръцете по време на ходене може да е сигнал за проблеми в долната част на гърба. Тялото ни е устроено по интересен начин. Когато левият ни крак се измества напред, гръбнакът се обръща надясно, а дясната ръка отива назад.

Тази координация на мускулите от двете страни поддържа долната част на гърба. Ако човек не размахва ръце, докато върви, а те просто висят, може да означава, че долната част на гърба му не получава необходимата мускулна опора.

Походка и здраве

Влаченето на краката може да е сигнал за увреждане на гръбнака. Ако влачите краката си, това може да е свързано със слабост в мускулите на краката.

Това може също така да е знак за наближаващ инсулт, нервно-мускулни проблеми, както и прищипване на нерв. Това може да се дължи на увреждане на гръбначен прешлен, който притиска нерва, отговорен за движението на краката.

Уверената походка при жените издава сексуална задоволеност. Жените, които вървят уверено и бързо, са напълно доволни от сексуалния си живот и лесно получават удоволствие в спалнята.

Дребните крачки може да са знак за проблеми в коленете и бедрата. Може да става въпрос за увредена става, която не се движи както трябва в коляното.

Ситните крачки може да са свързани с проблем на движението на бедрата. Тези ситни крачки могат да доведат до увреждане на гръбнака, тъй като прехвърлят цялото налягане върху него.

Ситните крачки, както и влаченето на краката и неуверената походка може да са сигнал за болест на Паркинсон. При това състояние човек изпитва трудности при преместването на краката си при вървене и затова влачи краката си.

Едното рамо е отпуснато – това може да са проблеми с гръбнака. Мускулите от вътрешната страна на бедрата поддържат таза по време на вървеж.

При нормална походка, когато петата докосне земята, тазът леко се измества в посока на крака, за да намали налягането върху мускулите от другата страна. Тогава може рамото да се измества леко встрани, което говори за проблеми с гръбнака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати