ezine.bg»Статии»Здраве»Почистете зъбите си, ако искате бебе

Почистете зъбите си, ако искате бебе

Почистете зъбите си, ако искате бебе

Честите посещения при стоматолога и добрата хигиена на устната кухина, както и използването на конец за зъби, играят важна роля в живота на жената, особено ако тя иска да забременее.

Жените, които страдат от заболявания на венците, имат по-големи трудности със забременяването в сравнение с жените, които нямат такива оплаквания.

Пародонтитът, известен и като болест на венците, се развива, когато бактериите в устата стават инициатори на възпалителен процес около зъба. В резултат на това венецът започва да боли.

Около зъба се образуват парадонтални джобове, в които се натрупва огромно количество микроби. Възпаленията, предизвикани от тази инфекция, могат да се разпространят и върху системата на кръвообращението.

Почистете зъбите си, ако искате бебе

Смята се също така, че заболяването на венците може да стане причина за преждевременно раждане. Времето, което е необходимо на една жена, за да зачене, е по-дълго, ако тя страда от болни венци.

При изследване на 3737 бременни жени се оказало, че жените с възпаление на венците имали нужда от над една година опити, за да успеята да заченат, докато жените със здрави венци имали нужда от пет месеца за същото.

Наличието на заболяването на венците е рисков фактор, който може да увеличи времето, което е необходимо на една жена, за да зачене. Той оказва негативно влияние върху плодовитостта.

Жените, които планират да забременеят, трябва да се консултират със стоматолог, за да са сигурни, че не страдат от пародонтит. Над десет процента от населението на планетата страда от заболявания на венците, които могат да бъдат предотвратени с четка и конец за зъби.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати