Преди сто години препоръчвали цигари на бременни

Пушене при бременни
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
13.00 лв.
Виж ››

В началото на двадесети век пушенето се препоръчвало на бременните жени, защото ги предпазвало от бързо качване на килограми от бременността.

Хроничен бронхит при пушачите се регистрира седем пъти по-често, отколкото при непушачи. След време бронхитът се превръща в белодробен емфизем.

В света има над 120 метода за лечение на зависимостта от пушенето, но на практика се прилагат само четиридесет от тях.

На Интернет-търг е бил продаден за пет хиляди и триста долара фас от цигара, коятоо била изпушена в последните секунди преди в Нова Зеландия да влезе в сила забраната за пушене на обществени места.

Основната причина за голямото разпространяване на пушенето е скритото разрушаващо действие на пушенето на първоначален етап, то създава впечатление за безобидността на този навик.

Тютюнът и тютюневият дим съдържат над три хиляди химични съединения, като някои от тях са в състояние да предизвикат сериозни заболявания.

Алкохолизъм

Пушенето значително увеличава ефекта от други вредни фактори. Болестите атакуват по-силно хората, които не само пият алкохол, но и пушат над двадесет цигари дневно.

Пушачите умират осем пъти по-често от непушачите от инфаркт на миокарда. Те умират четири пъти по-често от исхемична болест на сърцето.

Деветдесет и пет процента от пушачите зарязват цигарите след прекаран инфаркт. Не са необходими лекции и увещания, болните взимат решението сами.

Телевизионната реклама на тютюневи изделия е забранена в Англия от 1965 година.

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати