Лесни начини за прочистване на тялото

Лесни начини за прочистване на тялото

Дългите студени дни и застоялия начин на живот образуват сериозен стрес на организма. Защо не направите генерална уборка на пречиствателната система, при това без никакъв риск за тялото.

Ленено семе за черния дроб

Една супена лъжица ленено семе се залива в термос с една чаена чаша кипяща вода. Съдът се оставя да престои една нощ, а на сутринта се е образувала желирана смес. Към нея се добавя още 1 чаша гореща вода и така получената напитка се пие една седмица по три пъти на ден.

Вода за бъбреците

Бъбреците и черният дроб са основните играчи в процеса на самоочистване на организма. Черният дроб събира от кръвта всякакви вредни вещества и ги обезврежда. Бъбреците също имат отделителна и пречистваща функция, извеждайки от тялото отработените вещества. Те регулират и киселинно-алкалния и водно-солевия обмен.

Най-големите врагове на тази иначе идеална пречиствателна система са преяждането с мазна храна, големи дози никотин и алкохол, заседналият начин на живот.

Лесно можем да изчистим филтрите без да навредим на друго с най-естествените медикаменти, сътворени от природата.

Отвара с цвекло

2-3 глави цвекло се нарязват и се варят в 1 л вода, докато се получи еднородна маса. Получената отвара се пие по половин чаена чаша 3-4 пъти на ден в продължение на 2 седмици.

Зелева чорба с домати

Половин водна чаша зелева чорба се смесва с половин чаша пресен доматен сок. Пие се по 3 пъти на ден след хранене в продължение на 10-14 дни.

Внимавайте обаче, ако сте болни. Не предприемайте това генерално пролетно почистване, ако имате жлъчнокаменна болест, имате камъни в бъбреците, скоро сте прекарали грип или друго инфекциозно заболяване.

Пречистването не се препоръчва до седмица преди и след месечен цикъл.

Виж повече

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари