ezine.bg»Статии»Здраве»Най-вредните навици на жените

Най-вредните навици на жените

Високи токчета

Голяма част от жените полагат какви ли не усилия в стремежа си да изглеждат по-привлекателни. Понякога обаче правим компромис със здравето си в името на красотата, без дори да подозираме.

Вижте следните най-вредни женски навици:

Носенето на токчета

Все повече жени планират и прилагат в ежедневието си носенето на високи обувки. Това е лоша новина за женското здраве.

Високите токчета изкривяват позата ни, напрягат сухожилията и могат да доведат до редица неблагоприятни състояния, включително артрит, деформирани пръсти, болка в гърба и неочаквани наранявания. За да намалите рисковете, ограничете височината до максимум 4-5 сантиметра. Носете ортопедични стелки, за да облекчите натоварването на сухожилията.

Тежката дамска чанта

С постоянно увеличаващия се брой на дребните и не винаги необходими джунджории и аксесоари, мнозинството жени залагат все повече на големи и претъпкани дамски чанти.

Тежка чанта

Носенето на няколкокилограмови чанти има лоши последици за раменете. В дългосрочен план здравето в подобни ситуации също е застрашено. Въпреки, че не усещате ефекта веднага, ежедневното носене на тежки чанти впоследствие води до сериозни проблеми с гърба, болка във врата, както и „смъкната“ поза на тялото.

Не чакайте, докато щетата е на лице. Направете услуга на тялото си и се опитайте да „почистите“ чантата си от неизползваемите предмети. Като цяло подбирайте по-малките дамски чанти.

Спане с грим

Спане

Повечето от нас се подават на съблазънта да си легнат с грима, нанесен изкусно за вечерното парти. Непочистването на грима преди заспиване, заедно с мръсотията и мазнината, която и без това се отделя от кожата през целия ден, е прекия път към замърсена кожа и черни точки. Спането със неотстранена спирала или друг очен грим също вреди на здравето. Може да причини раздразнение на зрението, червени очи и дори инфекции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати