Колагенови инжекции срещу акне

Колагенови инжекции срещу акне

Акнето е сред най-разпространените кожни страдания и е сериозен медицински проблем както, на тийнейджърите, така и на възрастни. Причинява се от бактерии.

Акнето възниква най-вече на местата, където има най-голям брой мастни жлези: лицето, раменете, гърба и гърдите. Около 80% от всички хора на възраст между 11 и 30 г. имат една или друга проява на акне.

Дори на 40-50 г. акнето продължава да е проблем при някои хора. Лечението с колаген е популярен метод за отстраняването на белезите, причинени от акне.

Колагеновият метод е безопасен, ефективен и евтин начин да се намалят неприятните следи от младежките пъпки. Процедурата се извършва от лекар-специалист, който инжектира колаген в кожата.

Самата процедура е безопасна, лесно изпълнима е и пациентът не се нуждае от възстановителен период.

Когато колагенът се инжектира в кожата, той запълва повредените участъци, белезите се заглаждат и стават по-малко видими. Колагенът е естествен за кожата компонент, той представлява главното белтъчно вещество на съединителната тъкан. Колагенът е и основен компонент на сухожилия, хрущяли, ставни връзки, зъби и кости. Той, заедно с кератина, осигурява еластичност на кожата.

Третирането на белези с колагеновия метод обаче не е категорично решение на проблема. Ефектът трае между 6 и 0 месеца.

С течение на годините колагенът започва да деградира – влакната, от които е изграден, са в успоредно положение едно до друго. Когато кожата старее тази матрица се отпуска, влакната вече не са така опънати и успоредни, на което се дължи и появата на бръчките.

Колагенът има и други функции: участва в развитието на тъканите и укрепва кръвоносните съдове.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати