Ботоксът трае само 6 месеца

Ботоксът трае само 6 месеца

Ботулиновият токсин е пречистена субстанция, извлечена от анаеробната бактерия Clostridium Bolitinum, която блокира нервните сигнали от мозъка към мускулите.

Чрез инжектиране на малко количество от нея в някой от лицевите мускули се блокира неговото свиване и мястото се освобождава от постоянни мимически конвулсии. Така ботулиновият токсин изключва мускулите, причиняващи бръчки.

Дълбоките следи по челото, между веждите и ъгълчетата на очите придават тъжен, сериозен или смръщен вид на лицето. Инжектирането на ботокс в подкожните мускули ги кара да се отпуснат.

Ботоксът блокира импулсите към нервните влакна, които свиват мускулите в съответната зона. След процедурата те не могат да се свиват и това води до постепенно изглаждане на кожата поради липса на смръщвания и гримаси.

Преди да се пристъпи към терапията, пациентът трябва да се консултира с лекар и сам да реши къде да му се инжектира ботокс. С точки се маркират зоните, където ще се вкарва подкожно токсинът. Задължително е да се извърши от дерматолог или пластичен хирург. Използва се местна упойка и тънка като косъм игла. Следите от нея са малки червени петънца, които бързо изчезват. След сеанса е възможно да се получи леко зачервяване при по-чувствителна кожа, което минава за около 24 часа.

Процедурата трае само 5-10 минути. Ефектът се забелязва след 3 до 7 дни. След 4, 7 или 8 месеца действието му постепенно отслабва и свиването на мускулите се възвръща. Тогава инжектирането може да се повтори.

Добре е да се информирате предварително за всички възможни последствия и реакции след манипулацията. Терапията е най-ефикасна при хоризонталните линии на челото и тези между веждите, които с другите методи за попълване на бръчки не се повлияват така добре. Тя изглажда и гънките "пачи крак" около очите.

Ефектът трае между 4 и 6 месеца, в единични случаи трае и година. Препоръчваната възраст за поставяне ботокс е след 30 години. При неправилно дозиране резултатът може да не е естетичен. Успокоението е, че ефектът е временен и ботоксът не се натрупва в организма.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати