Морето лекува дихателни и бъбречни проблеми

Морето лекува дихателни и бъбречни проблеми
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-24%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
22.00 лв.
Виж ››

Морето е универсален лечител. Освен удоволствие, солените води ни подарява и здраве. Съставът на морската вода е уникален, защото е много близък до плазмата на човешката кръв. Морските вълни осигуряват на тялото отличен хидромасаж.

Специалистите, изучаващи свойствата на морската вода и нейното въздействие върху човека, стигнали до извода, че тя съдържа 133 микроелемента, концентрирани в 40 минерала.

Тоест морската вода има всичко, което е нужно на нашата кожа, вътрешните органи и на нервната ни система. Изпаренията от нея правят крайбрежния въздух полезен за дихателната система.

Те също съдържат важни минерали. А йодът, който отделят водораслите, нормализира работата на щитовидната жлеза, укрепва нервната и имунната система, повишава съпротивителните сили на организма и понижава нивото на холестерол в кръвта.

Къпането в морето е безценен тренажор за сърдечносъдовата система. Потапяйки се във водата, известно време чувствате освежаваща прохлада.

В този момент в организма протича естествена реакция на охлаждане: кръвоносните съдове се стесняват. След това обаче се разширяват и усещате топлина и лекота. Това е много полезна гимнастика за вените.

Разходките на бос крак по плажа се препоръчват от специалистите по дихателни болести. Според тях ефектът от този пясъчен масаж е равен на точковия масаж: подобрява работата на важните вътрешни органи, за които отговарят различни точки по стъпалата.

Морето лекува дихателни и бъбречни проблеми

Горещият пясък влияе положително и на бъбреците, а при хора с хронични пиелонефрити тази терапия е задължителна. Когато плувате, тренирате и тези мускули, които не се задействат в ежедневния живот.

А освен всичко друго във водата натоварването на гръбначния стълб се свежда до минимум. Само 100 метра плуване в морето са равни на 1000 метра бягане по отношение на изгорените калории.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати