Охлаждайте се с лед, за да свалите пулса

кубчета лед

В студените дни се оплакваме от недостига на слънце и топлина, лятото започваме да хленчим, че искаме прохлада. Факт е, че високите температури ни настройват на отпускарска вълна.

Ако не можете да избягате от задуха, послушайте специалистите. Те предлагат няколко начина да се почувствате по-добре при [прегряване на тялото].

Завийте парче лед в кърпа. Това е от охлаждащите компреси, които трябва да поставите на място, където добре се усеща пулсът – китката, зад коляното, вътрешната страна на лакътя.

Оставете леда около една минута, после го свалете и след малко пак го поставете. Повтаряйте процедурата, докато не усетите, че ви става по-хладно.

Специалистите твърдят, че по този начин охлаждате кръвта си, а оттам и цялото тяло. В чекмеджето на бюрото си дръжте спрей с вода.

пиене на вода

Ако напръскате отново местата, където се усеща пулсът ви, както и вашето лице, ще се почувствате по-добре.

Психолозите отдавна са доказали, че визуализацията е изключително полезен и ефективен метод, помагащ в различни ситуации.

Затова, когато се нажежите, си представете, че сте върху надувен дюшек в центъра на басейн с хладна вода или край фонтан. Почувствайте прохладата.

Благодарение на веществата, съдържащи се в лют червен пипер, той стимулира отделянето на пот, при това без да се повишава температурата на тялото.

Когато потта се изпарява от повърхността на тялото, ще ви стане по-хладно. Има и други продукти, които ще ви помогнат в горещините.

Най-обикновената краставица ще ви съживи. Не пренебрегвайте още стъблата от целина, динята и грейпфрута.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари