Змийско мляко и оцет лекува брадавици

Змийско мляко и оцет лекува брадавици

Брадавиците са едно от най-разпространените кожни заболявания. Според статистическите данни при 75% от хората поне веднъж през живота са се появявали такива образования.

Те са бледи, с цвета на кожата, доброкачествени и с неравна повърхност. Възбудители са им различните папилома вируси.

Вирусът на брадавиците се развива най-добре във влажна среда, затова не се препоръчва ходенето на бос крак на публични места като басейни, сауни, бани, използването на чужди хавлии или носенето на тесни обувки и такива от изкуствена кожа.

Заедно с всевъзможните народни средства (изгаряне с оцет, екстракт от чаено дърво, змийско мляко), съществуват и медицински процедури за премахване на брадавиците.

Това са лазерокоагулация, електрокоагуация, апликация с течен азот. За съжаление нито един метод на отстраняване на брадавиците не гарантира, че те няма да се появят отново.

Използват се още агресивни химични препарати - концентрирани киселинни разтвори, алкали и соли. Други лекари предлагат лечението да започне с народни методи, след това да се премине на аптечни мехлеми и ако не се получи, тогава да се прибегне към отстраняването на брадавиците по химичен метод.

Обикновените брадавици са безобидни, въпреки че бързо могат да се появят не една и две, а по няколко на пръстите, на горната страна на китките, както и на стъпалата, лактите, коленете.

Повърхността им е грапава, изпъстрена с цепнатинки. С времето потъмняват, придобиват неправилна форма и нарастват.

Брадавици най-често се появяват по стъпалата, лактите и пръстите. Те се делят на няколко типа:

- обикновени брадавици - това се плътни 3-7 мм образувания с кръгла форма, с цвят на кожата и неравна повърхност, които поразяват преди всичко пръстите на ръцете и лицето.

- брадавици по краката - те се локализират върху стъпалата и приличат на мазоли. Възникват в следствие на тесни или неудобни обувки, които не дават възможност на краката да дишат.

- плоски брадавици - те са малки (до 3 мм), закръглени, с гладка повърхност и се появяват най-вече при по-млади хора, върху лицето или китките на ръката.

Рейтинг

5 3
4 5
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати