ezine.bg»Статии»Здраве»Как да забавите менопаузата

Как да забавите менопаузата

Как да забавите менопаузата

За щастие повечето от симптомите, свързани с менопаузата, са временни. Освен консултацията с лекар за лекарства, които могат да ви помогнат в този период, има неща, които може да направите и сами.

Облекчете горещите вълни. Ако имате горещи вълни, правете редовни физически упражнения, обличайте се по подходящ начин и се опитайте да разберете кое точно ги провокира.

За много жени провокиращите фактори могат да бъдат горещи напитки, силно подправени храни, алкохол и топлото време.

Намалете влагалищния дискомфорт.

За облекчаване на сухотата на влагалището и дискомфорта по време на секс може да използвате водноразтворими кремове и овлажнители. Запазването на нормалната сексуална активност също може да намали тези оплаквания.

Подобрете съня си. Ако имате проблеми със съня, намалете напитките със съдържание на кофеин и правете упражнения точно преди лягане. Практикувайте още релаксиращи техники, като например дълбоко дишане.

Хранете се здравословно. Приемайте балансирана храна, като например плодове, зеленчуци и зърнени храни и намалете мазнините и захарта. Вземайте поне 1200 до 1500 мг калций дневно.

Не пушете. Пушенето увеличава риска ви от сърдечни заболявания, остеопороза, мозъчен инсулт, рак и още много други проблеми. То също така може да увеличи топлите вълни и да доведе до по-ранна менопауза.

Правете редовни физически упражнения. Само 30 минути на ден са достатъчни, за да се чувствате по-добре и да бъдете по-тонизирани. Освен това по този начин може да се предпазите от сърдечносъдови заболявания, диабет и остеопороза. Опитайте комбинация от аеробни упражнения като бързо ходене, бягане, танци и упражнения за сила.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати