Как да се предпазите от чревна инфекция

Как да се предпазите от чревна инфекция

Лятото и горещините са основен причинител за редица инфекции. Топлото време е един от основните фактори за възникването на чревни инфекции.

Някой от тях може да са безобидни и да причинят временно неудобство, други обаче са изключително опасни и дори смъртоносни.

Чревните бактерии се размножават най-добрите в горещ и влажен климат. Учените изчисляват, че в света има около тридесет бактерии, които са причинители на заразни болести. На първо място те увреждане на храносмилателния тракт.

Замърсената вода може да причини дизентерия, коремен тиф, холера и салмонела. Тези бактерии се разпространява бързо, именно чрез пиенето на вода.

За да си спестите хиляди главоболия, лекарства и престой в болницата, се къпете в чиста вода и то на места, които са изследвани и са безопасни. Въпреки това винаги имайте едно на ум и внимавайте. Не позволявайте водата да попадне в устата ви.

Вирусите могат да проникнат и с храната. Това често се случва в съмнителни заведения или с продукти с изтекъл срок на годност, с храни, обилно напоени със сосове, които прикриват истинският им вкус и мирис. През летния сезон е добре да не употребявате пушено месо или риба.

Най-добрият начин да се предпазите от вирусни инфекции, е като приготвяте храната си у дома. Когато отивате на почивка или на море, следете за правилното съхранение на продуктите. Ако имате съмнения, не рискувайте. Ако е възможно, измивайте внимателно всичко преди ядене.

Препоръчително е да не пиете млечни шейкове. Относно сладоледите, случайните машини на улиците крият много опасности, тъй като те не са адаптирани за щателно почистване и измиване през деня. Така, че в тях може да се открият достатъчно количество и то опасни бактерии причинители на стомашни инфекции.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати