Как да освежите лесно дъха си

Как да освежите лесно дъха си

Лошият дъх е проблем, който тормози много хора. Но малко от тях си признават открито за проблема и често не търсят помощ от притеснение.

Ментата и цитрусите не са лош способ за справяне с лошия дъх, но има и много ефективни натурални методи, одобрени от стоматолозите.

Бактериите, които остават в устата след приема на храна, особено захар и млечни изделия, отделят серни съединения и резултатът, е лош дъх.

Но един от заклетите врагове на бактериите, е кислородът, който се съдържа в нашата слюнка. И когато пиете вода, отделянето на слюнка се усилва и това спомага за премахване на лошия дъх.

Зеленчуци от рода на целината и краставицата усилват работата на слюнчестата жлеза, а слюнката неутрализира бактериите, предизвикващи лош дъх.

Доказано е, че ако подържите парченце краставица между езика и небцето около 90 секунди, то дъхът ви значително ще се промени. А хрупкавите зеленчуци ще помогнат да се избавите от плаката върху зъбите и венците, които също изобилстват от бактерии.

Полифенолите в зеления чай, макар и не толкова дълготрайно неутрализират лошия серен дъх. Но такъв ефект има при натуралния чай от изсушени листа, без да се добавя захар и мляко.

Козметиката за миене на зъби, в това чисто препарати и води за изплакване, които съдържат масла, цинк и антисептични вещества, не само освежават дъха, но и имат лечебен ефект.

Те спомагат за отстраняването на зъбните и възпаленията в устната кухина, които също са причина за лош дъх. След внимателно изплакване на устата със специални антибактериални разтвори, добре почистете зъбите и езика си с четка, а после и с конец.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати