Натуропатията цери без лекарства

Натуропатията цери без лекарства

Натуропатията представлява вид алтернативната медицина, която се базира на използването на органични продукти, като средство за лечение вместо лекарства.

Натуропатите използват широк кръг от природни средства. Например контрол на храненето, прием на билкви препарати, различни видове физиотерапия като хидротерапия...

Натуропатията се е прилагала още в древността. Лечителите в внимателно наблюдавали човешкия организъм в здраве и болест и използвали природни средства като храна, вода, въздух и билки, за ускоряване на оздравителния процес.

Този метод на лечение станал популярен през XIX век, когто благодарение на група лекари прераснал в науката натуропатия. Тя включва лечебно гладуване, различни диети, вани, душове и компреси.

Съвременните натуропати прилагат водолечение и физиотерапия, за да пречистят кожата, дробовете, червата и бъбреците от отпадъчните вещества. Именно те са тези, които затрудняват нормалното функциониране на органите и системите в човешкия организъм.

Натуропатията цери без лекарства

В натуропатията се използват билки, зеленчуци и други хранителни продукти с органичен произход за укрепване способността на организма да се защитава сам от различни заболявания.

Когато организмът страда от недостиг на сън, липса на качествена храна, свеж въздух, физически натоварвания и прочие, се получава дисбаланс.

Той влияе отрицателно и забавя лечението на дадено заболяване. Така имунната система отслабва. Следователно организмът е изложен на по-голям риск от въздействието на вируси, бактерии и други инфекции.

Натуропатите считат, че организъм, поддържан добре с правилен начин на живот и хранене, по-трудно се разболява.

Един от основните терапевтични методи в натуропатията са постенето и диетичният режим. Този метод помага за очистването на организма от вредните токсини и подобрява чревната функция.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати