Как да се отървем от главоболието

Как да се отървем от главоболието

Когато внезапно ви заболи главата и не знаете как да се отървете от непоносимата болка, можете да прибегнете до проверени начини, които да ви върнат към нормално състояние.

Обикновеното дълбоко вдишване и въртене на главата и раменете отпускат напрегнатите мускули, които предизвикват главоболието.

Разтягането също така подобрява неправилната стойка, която често може да се окаже причина за появата на болката в главата.

Експертите не са наясно как точно тези методи действат ефективно, но е известно, че студа забавя и намалява възпалението, а топлината увеличава притока на кръв, и двете обаче намаляват болката.

Как да се отървем от главоболието

Най-добре е да предпочетете метод, който ви подхожда най-добре. Сложете си студен компрес или грейка на мястото , на което чувствате главоболието. Тези методи обаче трябва да се прилагат не повече от петнадесет минути.

Кофеинът е ефективен по отношение на слабо главоболие от напрежение. Кофеинът блокира рецепторите на мозъка към аденозин - навромедиатор, който разширява кръвоносните съдове и създава напрежение.

Употребата на кофеин свива тези кръвоносни съдове, облекчавайки болката. Изпийте чаша кафе при първи признаци на главоболие.

Трябва да знаете, че този метод е ефективен, ако обикновено пиете не повече от 150 мг кофеин дневно, което се равнява на една чаша кафе.

Ако главоболието ви е придружено със стомашно разтройство, то е по-добре да се опитате да го спрете с ментов чай. Има доказателства, че ментата помага за намаляването на спазмите в стомашно-чревния тракт, което може да омекоти симптомите на главоболието.

Още повече, неврохимическите промени в мозъка, които възникват при главоболие, могат да влияят върху тази част от мозъка, която предизвиква гаденето, а ментата облекчава стомашните спазми. Трябва да сте внимателни обаче с употребата й по време на бременност.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати