Надвийте лесно умората

1 от 5 Снимки

1. Намалете кафето


Също като захарта, кофеинът дава рязък скок на енергията. Установено е, че кафето, черният чай, газираните или енергийните напитки превъзбуждат надбъбречната жлеза.

Ако се пият преди сън, може заспиването да е трудно, а ако човек не се е наспал, ще има по-малко сили, отслабен имунитет и по-трудно ще оздравява при заболяване.

Тежестта на всекидневните задължения и постоянният стрес правят хората уморени и лишени от енергия и сила. Вследствие на това могат да възникнат редица нежелани последствия, хронични заболявания.

За да преборим умората съществуват няколко прости правила, които могат да помогнат на човек да бъде винаги енергичен и във форма. В основата на всичко доста често стои храненето ни.

Избягвайте захарта и храните с нишесте. Продуктите като хляб, макарони и картофи карат нивото на захарта в кръвта да подскочи рязко. Тези продукти се усвояват бързо, затова нивото на захарта рязко се покачва, а после бързо спада.

Така черният дроб, задстомашната и надбъбречната жлеза са принудени да работят повече, опитвайки се да се отърват от захарта, доставяйки повече от хормона кортизол, за да възвърнат нормалното ниво на захарта. Това предизвиква допълнителен стрес на организма.

Разгледайте галерията за да разберете останалите неща, които трябва да промените, за да си върнете отново тонуса и усмивката в ежедневието.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати