Билката еньовче лекува щитовидна жлеза

Билката еньовче лекува щитовидна жлеза
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Щитовидна жлеза е крехък, но много важен орган в човешкото тяло. От нейното правилно функциониране зависи цялостното състояние на организма. Ендокринната жлеза е отговорна за хормоналния баланс, дейността на сърдечния мускул и нервната система, обмяната на веществата и прочие.

Сред най-честите причини за нарушената секреция на хормони от щитовидната жлеза е стресът. Проблеми с този орган най-често имат жените.

Билката еньовче лекува щитовидна жлеза

Заболяванията на щитовидната жлеза се лекуват бавно, необходимо е много търпение и постоянство. Разбира се, природата е дала лек срещу всички болестни състояния. Сред най-добрите билки за лекуване на ендокринната жлеза е еньовчето. В случай на подобно заболяване се препоръчва да се правят гаргари с чай от растението.

Те помагат за премахване на гушата и лекува жлезата. За да приготвите отварата, е необходимо да попарите еньовчето с вряла вода. Гаргарите се правят още докато чаят е горещ. Препоръчва се те да се правят по няколко пъти на ден.

Освен това билката има силен пречистващ ефект. Редовното пиене на чай от еньовче пречиства черния дроб, далака, панкреатичната жлеза и бъбреците.

Отвара от копривата може да се прилага външно за лекуването на определени кожни заболявания, рани и обриви. Сок от растението лекува заболелите места по кожата. Отварата има и разкрасителни функции. Измиването с топла вода, в която е било попарено еньовче, има стягащ ефект за кожата.

Както стана ясно еньовчето има широкоспектърно приложение. Гаргара и промивки с отвара от билката помагат и при т.нар. схващане на гласните връзки. В повечето случаи състоянието се получава вследствие на вирусно заболяване.

Според някои природолечители енювчето помага и при бъбречни заболявания. При подобни състояния се препоръчва да се пие чай от еньовче, смесен с равни част горски енчец и жълта мъртва коприва. При критични ситуации пийте отварата по четири пъти дневно.

Според лечителката Мария Требен растението се прилага успешно при лекуването на някои ракови заболявания. Изключително ефективна билката е при лечението на рядкото заболяване рак на езика. При такива случаи горещо се препоръчва гаргара няколко пъти на ден.

Рейтинг

5 11
4 17
3 8
2 7
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
lekbook
lekbook
11.02.2015 07:50
Еньовче - Galium Verum - L.
2
1
весела
весела
02.12.2013 20:41
напишете точната рецепта моля.колко от билката,в колко вряла вода и колко време се запарва?
23
2
Мария
Мария
31.03.2016 21:40
0,500 мл вода завира до кипване и се дърпа от огъня,слага се 1 с.л. от билката и се запарва 20-30 минути.ако е за гуша се правят дълбоки гаргари и се отпива малко от отварата.това се прави 3-4 пъти
0
1
Диана
Диана
04.06.2013 13:15
Моля Ви, напишете поне правилно името на билката, за която давате информация!
19
1
niki
niki
25.03.2015 18:07
Fibre nap is hi go pravilno
0
3