ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Сребърната вода убива бактериите

Сребърната вода убива бактериите

сребърна вода

Среброто е не само благороден метал, който се използва за изработка на монети и бижута. Среброто е необходимо на човешкия организъм и лекува различни заболявания.

Сребърните йони взимат активно участие в регулирането на метаболитните процеси, свързани с функционирането на мозъка, жлези с вътрешна секреция, черен дроб и костната тъкан, подобряват работата на кръвоносната система.

Среброто е мощен имуностимулатор. Най-важното е, че среброто има невероятната способност да унищожава микроорганизми, които предизвикват различни болести.

Това свойство на среброто е било изучено през 1980 година от швейцарския учен Карл Негели. Той е нарекъл това свойство на среброто олигодинамия. Но олигодинамичният ефект възниква само когато металът е в разтворена форма.

Това се отнася за колоидното сребро – воден разтвор, в който металът се превръща в суспензия. Всъщност антибактериалните свойства на среброто са известни от векове.

Още през 1870 година немски лекари са лекували със сребърен разтвор гнойни възпаления при новородени, предизвикани от гонорея, която по онова време била разпространена в много родилни домове.

жива вода от извор

През 1897 година немски хирурзи започват да прилагат колоидното сребро при лечение на септични инфекции. Колоидното сребро успешно лекува ревматизъм, артрит, заболявания на дихателните пътища, грип и пневмония.

Колоидното сребро помага при лечението на гастрит и язва на стомаха. То помага и при лечение на венерически заболявания, гнойни рани, изгаряния и язви.

Най-ценното свойство на среброто е, че при използването му с лечебни цели то не предизвиква никакви странични ефекти. Но ако в продължение на дълги години всеки ден се използват големи дози сребърен разтвор, може да се промени цветът на вашата кожа.

Промяната в цвета на кожата не нанася вреда на организма. В много страни водата в басейните се филтрира със сребърни филтри. Астронавтите на международната космическа станция пият сребърна вода.

При стомашни заболявания сребърна лъжичка се потапя за дванадесет часа в чаша вода и на сутринта се изпива на гладно цяла чаша. За да излекувате гастрит, трябва да пиете такава вода всеки ден в продължение на една година.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Стефанова
Стефанова
29.03.2014 08:46
"Светена вода"
0
1