ezine.bg»Статии»Здраве»Здравословно начало на деня

Здравословно начало на деня

Здравословно начало на деня

За да започнете деня си здравословно и през целия ден да се чувствате жизнени и енергични, изпийте чаша топла вода веднага, след като се събудите.

Това ще активира храносмилателната ви система и ще изчисти стомаха ви от шлаки и натрупвания. Водата не трябва да е с високо съдържание на хлор.

Започнете деня с физически упражнения вместо с обичайното кафе. Клякайте и правете коремни преси, а ако ви е скучно, пуснете музика и потанцувайте. Това ще ви зареди с енергия.

Преди да се изплакнете под душа, натъркайте добре тялото си с мокра гъба, напоена в гореща вода. Масажирайте тялото така, че леко да почервенее кожата.

Здравословно начало на деня

Такъв сутрешен масаж стимулира изхвърлянето на токсини през кожата и я освобождава от мъртви клетки. Когато пуснете душа, няколко пъти сменете топлата вода със студена.

Завършете със студена вода, това ще ви разтърси и ще ви събуди, а и ще окаже благотворно влияние върху кожата на тялото ви. Върху все още влажната кожа на тялото нанесете подхранващ крем.

Отделете голямо внимание на ръцете си. Измийте ги, а след това ги изтъркайте с ексфолиант. Отстранете го с топла вода и намажете ръцете с крем.

Не пропускайте закуската, но и не прекалявайте с храненето в началото на деня. Пълнозърнеста филийка и едно твърдо сварено яйце или мюсли с мляко са добро начало на деня.

Вечер преди да си легнете, проветрете добре стаята, за да спите добре. Поддържайте през нощта температура, не по-висока от 18 градуса, за да отпочинете добре за следващия ден.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати