Как да победим хъркането

Как да победим хъркането

Ако вие или някой от близките ви хъркате поне от време на време, това не е проблем, към който трябва да се отнасяте с лека ръка. Хъркането не само лишава от сън партньора.

Освен че може да доведе до спане на партньорите в отделни стаи, хъркането понякога издава сериозни здравословни проблеми, които трябва да бъдат овладяни.

Но преди да се стигне до посещение на лекарския кабинет и купуване на ново легло за партньора, който не хърка, опитайте се да промените ситуацията с няколко прости метода.

Сменете позата, в която спите. Когато спите по гръб, дъното на езика и мекото небце се спускат, което предизвиква вибриращия звук, който се определя като хъркане.

Как да победим хъркането

Ако спите на една страна, това ще се предотврати. Повдигнете главата си възможно най-високо, за да отворите дихателните пътища. Това обаче може да предизвика болки във врата.

Ако хъркането продължава въпреки смяната на позите, е добре да посетите лекар, който да ви посъветва как да се справите с нощния си проблем.

Друга стъпка, която можете да направите сами, е да намалите теглото си. Много хора спират да хъркат, когато отслабнат с някой и друг килограм. Когато напълняваме, се натрупва подкожна мазнина около шията, което предизвиква свиване на вътрешния диаметър на гърлото и хъркане.

Алкохолът и приспивателните намаляват тонуса на мускулите в задната част на гърлото, което увеличава вероятността от възникването на хъркане. Пиенето на алкохол преди лягане увеличава вероятността от хъркане.

Спете поне осем часа на денонощие и не си лягайте прекалено късно. Късното лягане води до по-дълбок сън, което отпуска мускулите и предизвиква хъркане.

Алергените в дома ви и самата ви възглавница могат да предизвикват хъркането. Акарите, които се натрупват в спалното бельо, предизвикват хъркане.

Пийте повече течности. За жените е добре да изпиват дванадесет чаши течност дневно, а за мъжете – шестнадесет чаши, за да се предпазят от хъркане.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

д-р Добрева
д-р Добрева
22.03.2015 20:54
Да ви кажа една малка тайна - пробвайте с "шина за уста против хъркане" от личен опит вече година не хъркам !
0
0