Симптоми на ранна бременност

Симптоми на ранна бременност
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Бременността е един от най-приятните, но и един от най-тревожните периоди в живота на всяка жена. За да премине всичко добре, жената трябва да се подготви за бременността.

Добре е тялото й да е заредено с витамини и още преди да е заченала, да се е отказала от някои вредни навици като пушене или пиене на алкохол.

По време на бременност, особено в началото й, са забранени много лекарства, тъй като могат да навредят на развитието на плода.

Затова бременността трябва да бъде установена възможно най-рано – това ще предпази и майката и бебето от много нежелателни проблеми. Ранните признаци на бременността са субективни.

Симптоми на ранна бременност

Понякога симптомите на бременността могат да бъдат забелязани една седмица след зачеването. В организма на бременната жена върви процес на хормонално преустройство.

Това се усеща не само от бъдещата майка, но и от най-близките й хора. Външно бременността не може да бъде забелязана, това става едва към третия месец.

Някои жени могат внезапно да получат истински обрив от черни точки на лицето. Други внезапно стават много тревожни и плачат от сутрин до вечер без повод.

Това състояние е характерно за много от бременните жени до края на бременността им. Много от жените обаче не знаят, че са бременни, тъй като няма никакви признаци за това преди закъсняването на цикъла.

Един от признаците за бременност още през първите дни след зачеването може да е повишаване на температурата. При бременност базалната температура винаги е над 37 градуса.

Началото на бременността при много жени се характеризира с гадене и повръщане. Друг ранен признак на бременността е безпричинната постоянна умора, както и главоболието.

Внезапното нежелание да се консумират определени продукти също може да е симптом за бременност. Болката в гърдите също е един от сигналите, че жената е бременна.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 1
3 3
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати