Кои билки помагат при аритмия

Кои билки помагат при аритмия

Появата на аритмията е знак за проблеми със сърдечната дейност. Аритмията е нарушение на ритъма на сърцето, което се усеща като сърцебиене. Важна е консултацията с кардиолог, който да прецени налага ли се лечение и какво да бъде то.

Появата на аритмия може да е симптом за развитие на заболявания като исхемична болест на сърцето, високо кръвно налягане, болести на щитовидната жлеза и други.

Причините за появата на проблеми с ритъма на сърцето могат да бъдат тютюнопушенето, инфекциозни заболявания, стрес и психическа умора.

Аритмията може да бъде класифицирана в две групи, взависимост от честотата на свиванията на сърцето.

Първият вид аритмия е тахикардията. Сърдечният ритъм е по-бърз от 90 удара в минута.

Когато сърдечният ритъм е по-бавен от 60 удара в минута говорим за брадикардия.

Аритмията не бива да бъде подценявана, основно заради това, че може да доведе до спиране на сърцето и внезапна и бърза смърт.

След консултирането със специалист и установяване на причините за аритмията може да прибегнем до народната медицина и да разберем кои билки биха помогнали за подобряването на състоянието на сърцето.

Традицията на лечението с билки има многовековна история. Може да се каже, че почти до средата на XX век не е имало друго лечение освен с билки.

Отварите от лекарствени билки са богати на витамини и микроелементи. Приемът им може да служи освен като профилактика, но и като съпътстващ елемент от лечението сърцето.

Добър ефект за успокоение на сърцето има следните билкови смеси:

Вземете плодчета от глог, прибавете билката страхливче и една част от аптечната лайка. Смесете ги добре. Една супена лъжица от сместа се залива в чаша гореща вода и се оставя да престои час. Приема се три пъти на ден, по една супена лъжица.

Плодчетата от глог могат да бъдат приготвени и в самостоятелна отвара. Вземете 100 гр. от тях и ги смлейте. Залейте с един литър вода и оставете да ври 10 мин. Пийте по 50 или 100 грама от сместа по три път на ден, обикновено преди хранене.

Вземете 15 гр. корени или стръкове от дилянка. Сварете ги в 300 мл. вода и оставете да престои 3 часа. Сместа се прецежда и се пие веднъж на ден, преди хранене.

Рейтинг

5 2
4 7
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
29.12.2018 13:52
Елена Петрова иска 80лв.предварително.Затова не и вярвам.
0
0