Интересни факти за цветната бременност

Интересни факти за цветната бременност
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D-22%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
60.00 лв.
47.00 лв.
Виж ››

Установяването на бременността на първоначалния етап обикновено се случва, когато менструалният цикъл на една жена закъснее.

Не всяко закъснение на цикъла обаче е свързано със забременяване. То може да е предизвикано и от редица други причини.

Възможно е причина за закъснението да е заболяване или психически срив. При така наречената цветна бременност се получава кървене още в началото на бременността.

То може да продължи да се появява всеки месец по времето, по което обикновено започва менструалният цикъл на жената. Това кървене обаче се отличава от нормалния цикъл.

То е доста по-слабо и трае само два-три дни, затова при появата му жената трябва да се консултира с лекар, тъй като може да става въпрос за цветна бременност.

Ако стане ясно, че жената кара цветна бременност, тя трябва да се посъветва с гинеколог за евентуалните рискове, които я очакват.

В повечето случаи при цветна бременност не възникват усложнения. Единственото по-странно е периодичното слабо кървене.

То може да продължи до самия край на бременността. Понякога така наречената цветна бременност може да е сигнал за извънматочна бременност.

Основен симптом за това са кръвотеченията, които могат да доведат до спонтанен аборт, ако става въпрос за извънматочна бременност.

Ако жената не планира да става майка, трябва да посети гинеколог веднага, щом менструалният й цикъл се промени, тъй като наличието му в променен вариант може да е симптом на нежелана бременност.

Рейтинг

5 2
4 5
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати