Иглички по ходилата

Иглички по ходилата

Всеки човек поне веднъж в живота си е имал усещането, че по ходилата му сякаш го боцкат десетки иглички. Това усещане е известно на докторите като паретензия.

Това на практика е временно заспиване на крайниците. Има различни причини, поради които може да възникне усещането за иглички.

Усещането за иглички в ходилата може да е предизвикано от остри хронични заболявания. Временното боцкане може да е предизвикано от това, че по някаква причина се притиска някой от нервите на крайника ви.

Увреждането на нерв на крайника също може да доведе до усещане за иглички. Ако това усещане продължи дълго време, потърсете помощта на специалист.

Притискането на нерва води до усещане за боцкане, тъй като се получава пречка за преминаването на кръвта. Причина за тази пречка може да е атеросклероза.

Тя може да предизвика усложнения, които могат да доведат до проблеми със сърцето. Такива симптоми изискват задължителната намеса на специалист.

Усещането за боцкане, ако е постоянно, може да е симптом за диабет. Диабетът влияе върху нивото на инсулина и ако не се лекува, последствията се отразяват върху целия ви организъм.

Усещането за иглички в ходилата може да е предизвикано от заболяване на щитовидната жлеза. Проблемите с тази важна жлеза се характеризират с усещане за боцкане.

Възможно е това боцкане да е предизвикано от лаймска болест, както и от започваща невроза. Усещането за боцкане по стъпалата може да е сигнал за артрит.

Ако боцкането не преминава дълго време или се появява много често, задължително е да посетите лекар.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати