Премахване на лош дъх

Премахване на лошия дъх

Премахването на лошия дъх е по-лесно отколкото си мислите. Следните насоки ще ви помогнат да елиминирате или поне да редуцирате в значителна степен неприятното усещане в устата. Ако имате хроничен лош дъх - посетете вашия зъболекар или лекар, тъй като може да има по-сериозна причина за това състояние.

Предотвратете лошия дъх, като миете зъбите си с четка и паста за зъби, както и да ги почиствате с конци за зъби, специално създадени за тази цел. Правете го по минимум два пъти на ден, както и след консумирането на храни, причиняващи лош дъх. Не забравяйте да измиете и езика. Завършете процеса с обилно изплакване с вода или вода за уста.

Посещавайте вашия зъболекар веднъж на всеки шест месеца за цялостен профилактичен преглед на зъбите и венците, както и за цялостно почистване. Лошият дъх може да изчезне след лечение на кариес или абсцеси (гнойни процеси) на венците или зъбите.

Интересен начин за премахването на лош дъх след хранене е дъвченето на магданоз. Той съдържа хлорофил, добре познат освежител за уста.

Изберете паста за зъби съдържаща екстракти от мента или чаено дърво. Тези вещества имат антибактериални свойства и помагат за борбата с лошия дъх, дължащ се на наличието на бактерии в устната кухина.

Премахването на лошия дъх от тютюнопушенето е лесно - нужно е просто да вземете необходимите мерки да откажете цигарите. Това е единственият начин за справяне с неприятните миризми на тютюневия дим, който е отговорен също и за пародонтозата.

Избягвайте храни, за които знаете, че причиняват лош дъх - чесън, лук, зеле, някои подправки и кафе.

Пиене на вода срещу лош дъх

Сухотата в устата, известна като ксеростомия, е основен фактор, когато става въпрос за лош дъх. Пийте вода през целия ден и по време на хранене. Използването на дъвки без захар, освежители за уста, ментови бонбони и т.н. повишава отделянето на слюнка, която навлажнява и почиства устната кухина. Обикновено тези средства имат краткотраен ефект.

Рейтинг

5 0
4 2
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Аноним
Аноним
09.01.2016 20:16
Лошият дъх идва от стомаха и неправилното хранене е в основата му!
3
0
без име
без име
17.07.2014 08:36
Ами ако спазваш всички съвети или имаш безупречна устна хигиена и пак имаш непоносим вкус и мирис?!Та дори си пообиколил няколко гастроентеролози и зъболекари и си си направил няколко изследвания и процедури за които ти вземат куп пари,не могат да намерят причина и казват ,че било на нервна основа-за по-лесно!!!!!
От няколко години имам този проблем и повярвайте ми съм направил всичко,което е по силите ми ....естествено без ефект!Най лесно е да кажеш:използвай четката си и пастата си за зъби...да,но често проблема се корени много по дълбоко!Повечето ни специалисти обаче са некадърници и не могат да открият причината за лошия дъх,защото и те като вас си мислят,че имаш лоша устна хигиена!!!Невежа история.......
10
0
аз.
аз.
11.11.2013 11:50
вода и течности не биват да се приемат по време на хранене.гении.
9
0