Гъбички по половите органи

Гъбички по половите органи

Както мъжете, така и жените страдат от гъбични инфекции по половите органи. Обикновено при наличието им в единия от сексуалните партньори - гъбичките се предават при половия акт и се появяват и при другия участник в акта. Гъбичната инфекция се дължи на наличието на някои микроорганизма, от които главна роля има Candida albicans.

Гъбичната инфекция на мъжкия полов член може да се появи във всеки период от живота на човека. Не е нужно той да е сексуално активен, за да контактува с Candida albicans и да се зарази, но ако ако сексуалният му партньор има гъбична инфекция, то със сигурност и мъжът рискува да се сдобие с такава на пениса и обкръжаващите го гениталии. Симптомите са възпаление на главичката на пениса, сърбящ обрив и дискомфорт в тази област. В някои случаи обривът може да се превърне в рани и разкъсвания и да се появи кървене. При някои мъже се появява и бял течлив секрет от половия член. Нелекуваната гъбична инфекция на пениса може да се разспространи към скротума и обкръжаващите го гениталии.

Освен заразяването чрез сексуалния партньор, имащ влагалищна гъбична инфекция, причина за това може да бъде и недостатъчната вентилация на мъжките гениталии. Гъбичките се развиват и размножават в тъмни, непроветрени и влажни области, което прави половите органи (най-вече пениса) основни кандидати за развитието на кандидоза. Друга причина е и консумирането на храни, богати на въглехидрати - основната храна на всички микроорганизми.

Много мъже, страдащи от гъбична инфекция, успяват да облекчат симптомите чрез прилагането на локални кремове, предписани от техния лекар. Други варианти за домашно лечение включват масло от чаено дърво, ябълков оцет и т.н.

Представителите на Candida albicans са отговорни и за появата на гъбични инфекции при жените, в случая - поява на вагинит. Тези гъбички са нормални обитатели в човешката кожа и във влажните области, каквито са устата и вагината. Установено е, че между 20 и 50 процента от здравите жени са носители на този вид гъбички в областта на вагината.

Гъбичната инфекция при жените се появява при постъпването на Candida albicans във влагалището или при увеличаване на броя на вече съществуващите в тази обаст представители на същия вид. Тяхното количество нараства за разлика от това на другите бактерии във влагалището. Това може да е резултат от употребата на антибиотици (за лечение на пикочните пътища, дихателни или други инфекции) или имуносупресивни средства, които унищожават бактериите, имащи защитно действие в женските полови пътища. Гъбичките могат да се размножават и да атакуват в тъканите, причиняващи дразнене на лигавицата на влагалището.

Гъбички по половите органи

Вагиналната гъбична инфекция може да възникне в резултат на нараняване на вътрешната част на вагината, например след химиотерапия. Жените, третирани с имуносупресанти също са предразположени към този вид инфекция. Други състояния водещи до вагинална гъбична инфекция са диабет, бременността, употребата на орални контрацептиви, използване на вагинални парфюмирани хигиенни спрейове и др.

Виж повече

Рейтинг

5 15
4 10
3 7
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
20.03.2018 20:02
Когато поръчах това лекарство, ноктите на краката ми бяха в отвратително състояние. Вече си мислех да си махна ноктите с лазер-две години носех само затворени обувки заради гадните гъбички,благодарение на този крем се спасих завинаги http://bit.ly/2oOsQJq
2
0
dian
dian
09.04.2015 09:33
az imam vlajen 4len pod koji4kata,ne znam dali e gubi4ki no predi ne be6e taka,ne boli i ne surbi prosto e vlajen-nqkoi da mi kaje mnenieto si ,mersi
9
0
Марилена
Марилена
22.12.2014 20:38
Има един много ефикасен лек за вагиналните гъбички. Взима се една скилидка чесън, по възможност голяма и се прави тампон с помощта на дебел конец, който се промушва с игла няколко пъти от двете страни на чесновата скилидка. Оставя се поне 15см. от конеца за да може после да се извади с дърпане. Чесъна се оставя да престои във вагината през ноща и на сутринта се изважда. Прави се за поне две седмици всяка нощ. Много е важно скилидката да бъде едра (дебела)и конеца (шева) да е минал поне няколко пъти през нея, защото чесънът, стоейки във влагалището се омекотява и ако не е направен добре, така наречения чеснов тампон, на сутринта има възможност да не можете да го извадите. Методът е много ефикасен, натурален и не струва скъпо.
10
12
емилиян
емилиян
22.12.2014 20:16
имам ги от 8 години, хванах ги в гимназията, сега съм на 26 и няма спасение, помогнете ми хора :(
лятото е много неприятно
10
4
Erik
Erik
22.03.2015 02:05
Bratle iskam da te pitam neshto nameri me ako mojesh eriksan431
3
1
веси
веси
20.01.2015 21:02
винаги когато е ослабен имунитета се появавят. Вместо да лекувате тях, засилете имунитета си , има различни начини -клеева тинктура, биоцитрин, хубава храна :)
10
1