Нощното изпотяване при децата

Нощното изпотяване при децата
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-23%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
22.18 лв.
Виж ››

Нощните изпотявания при децата могат да бъдат предизвикани от някои прости причини като носенето на твърде много дрехи в леглото, съня под няколко завивки или пък в необичайно топла стая. Въпреки това, има много случаи, когато нощните изпотявания се дължат на по-сериозни причини. Когато лекарите се опитват да диагностицират нощните изпотявания, те ще започнат с въпроси, които спомагат за премахването на очевидните причини за дрехи и одеала, и ще се опитат да определят дали нощните изпотявания не са признаци за медицинско състояние.

Ако детето ви продължително време се събужда с мокри дрехи и чаршафи - това е индикация за нощни изпотявания.

Някои деца са в състояние да губят по 1 литър пот всеки час, докато спят. Това може да е резултат от свръх-секреция на щитовидната жлеза, позната като хипертиреоидизъм (Базедова болест). Детето се чувства уморено, има коремни болки и се наблюдава необяснима загуба на тегло.

Нощното изпотяване може да бъда ранен предупредителен знак за развитието на новообразувания като лимфом на Хочкин, тумор на черния дроб или началото на злокачествен меланом - форма на рак на кожата. В много от тези случаи нощните изпотявания не са придружени от висока температура. Ако това се случи, детето ви трябва да получи лекарска помощ възможно най-скоро.

Нощното изпотяване при децата

При децата, страдащи от туберкулоза, също се проявяват нощните изпотявания. Туберкулозата е бактериална инфекция, която атакува предимно белите дробове и може да се разспространява бавно. Имунната система обикновено се бори ефективно с туберкулозните бактерии, но при някои състояния тя не може да се справи и инфекцията започва да се разспространява в тялото, симптом на която са високата температура и нощните изпотявания.

Дете, имащо грипоподобни симптоми като висока температура и неконтролирани нощни изпотявания, може да страда от човешкия имунодефицитен вирус - ХИВ. При него обикновено се наблюдават много малко симптоми, един от които са нощните изпотявания. Детето може да контактува с ХИВ при кръвопреливане, както и всякакви видове инжектиране, например при противогрипна ваксина с нестерилизирана игла.

Други състояния, водещи при нощни изпотявания при децата, са церебралната парализа, автоимунни заболявания - състояние, при което имунната система припознава своите клетки като чужди и ги атакува, както и много други заболявания. Заведете детето си при лекаря, който най-точно ще определи причините за това състояние. Не разчитайте само на домашното лечение чрез билки, студени компреси и други, защото тези симптоми могат да бъдат признаци на развитието на по-тежки заболявания, установими само от компетентните специалисти.

Рейтинг

5 1
4 6
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
родител
родител
06.01.2016 22:44
Или просто липса на витамин Д. Откакто даваме по 1 капка изпотяването на главичката спря
0
0