Как да намалим кръвното без лекарства

Как да намалим кръвното без лекарства

Въпреки че понякога високо кръвно налягане не се проявява с определени симптоми, то повишава риска от инфаркт и инсулт, както и от други заболявания.

Кръвното може да се намали и без лекарства. Ускорете ритъма си на ходене. Това упражнение помага на сърцето да използва кислорода по-ефективно.

Правете кардио упражнения поне половин час дневно, три пъти седмично. Дишайте дълбоко, това ще ви помогне да намалите кръвното бързо и ефикасно. Бавното дишане и медитативните практики намаляват нивото на хормоните на стреса, които водят до покачване на кръвното.

Научете се да дишате правилно, като дълбоко вдишвате, надувате корема си и издишвате, като отхвърляте от тялото си цялото напрежение. Дишайте дълбоко два пъти дневно по пет минути.

Как да намалим кръвното без лекарства

Консумирайте редовно продукти, богати на калий, който е важна част от намаляването на кръвното. Най-добрите източници на калий са картофите, доматите, портокалите, бананите, бобът, грахът, пъпешът, сушените сини сливи и стафидите.

Внимавайте със солта. Ограничете консумацията й до половин чаена лъжичка дневно. Използвайте различни подправки, за да овкусите храната си.

Насладете се на натуралния шоколад. Той съдържа вещества, които правят кръвоносните съдове по-еластични. Полезен в това отношение е само шоколадът, който съдържа седемдесет процента какао.

Намалете консумацията на алкохол. Колкото по-малко алкохол консумирате, толкова по-ниско ще е кръвното ви налягане. Ограничете консумацията на кафе. Кофеинът покачва кръвното, като свива кръвоносните съдове, а ако сте под стрес, кофеинът увеличава въздействието си.

Пийте повече чай, билков или зелен. Това също намалява кръвното. Поне един час дневно почивайте, за да може организмът ви да се възстанови от натоварването. Слушайте поне половин час на ден любимата си музика.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
дино
дино
07.06.2013 21:42
а койтосъздва ядове и Ви излага на стрес - т.е. риск от инфаркт - ня сапун ...!
1
0