Как да се предпазим от магнитни бури

Как да се предпазим от магнитни бури
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Броят на метеорологично чувствителни хора у нас достига до цели 80 % от населението. През 70-те години на миналия век те са били около 30-35 %. Причината за това рязко увеличение се крие в начина на живот и факта, че все повече и повече се отдалечаваме от природата.

По-чувствителни към магнитните бури са хора със сърдечни заболявания, слаба имунна система и хора с високо кръвно и голям стрес. Тези бури обаче влияят и на здрави хора. Младите и спортистите най-малко се влияят.

Учените казват, че при наличие на магнитни бури се подтиска произвеждането на хормона меланин, който помага за адаптиране към околния свят. Силните магнитни бури нарушават и биоритмите на организма.

Симптомите са: сърцебиене и повишение на кръвното налягане; изпотяване и втрисане; световъртеж; умора и отслабване на паметта.

За огромно съжаление никой от нас не може да се скрие от магнитните бури, защото те могат да проникнат навсякъде. Въпросът е как може човек да си помогне да ги преодолява по-лесно.

Как да се предпазим от магнитни бури

При внезапните промени в метеорологичните условия кислородът рязко се понижава, което довежда до кислороден глад на мозъка и на тъканите в организма. Това довежда до неприятните усещания по време на магнитна буря. Начин да се спасите от това е активния спорт и хранене с много плодове и зеленчуци. Тук много полезно е да се яде зеле, което съдържа много аминокиселини, ферменти, витамини и други полезни вещества, които спомагат сърдечно-съдовата система. Ограничете храните, които са богати на животински мазнини.

При неспокойно магнитно поле броя на инфарктите се увеличава три пъти, а този на инсултите два пъти. По-чувствителните хора не трябва да се напрягат излишно. Сърдечно болните, хипертониците, хипотониците трябва да имат лекарства под ръка.

Тези, които реагират с раздразнение, тревога и безсъние да пият валериан или настойка от божул.

Важно е да наблюдавате своето състояние и да го сверявате с прогнозите за магнитни бури.

Рейтинг

5 4
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати