Домашни лекове против въшки

Домашни лекове против въшки

Въшките по главата представляват кафеникаво-сиви безкрили насекоми, които живеят в косата. Те лесно се пренасят от човек на човек чрез допир на главите, ползване на общи гребени, шапки и кърпи.

Ако детето ви или самите вие хванете въшки, първото което трябва да направите е да се използват отделни кърпи, които да стоят далеч от останалите.

Използвайте метод на влажно разресване, защото той е един от най-добрите начини за избавяне от главови въшки, без употребата на химически инсектициди. Измийте косата, а след това нанесете балсам на силиконова основа. Срешете косата първоначално с едър гребен, за да не е заплетена. След това я разрешете с много ситен гребен, специално за тази цел и отстранявайте въшките участък по участък. След всяко прокарване на гребена го проверявайте за въшки и го измивайте с вода. Изплакнете косата после и отново я разрешете. Няма да можете да премахнете гнидите с този метод, защото те са здраво прикрепени към косъма, но като повтаряте тази процедура през един ден, в продължение на две седмици, постепенно ще премахнете всички въшки.

Без значение дали използвате етерични масла, билкови препарати или само балсам, щателното разресване е основния ключ към към успешната борба с въшките и то по естествен път.

Лекуване чрез ароматерапия – смесете 1 ч.л. неароматизиран лосион, 2 капки евкалиптово и масло и по една капка от гераниево и лавандулово масло. Втрийте получената смес в кожата на главата и оставете да действа половин час. Разрешете със ситен гребен и измийте косата. След това направете антисептичен разтвор от чаша вода с 2.5 ч.л. оцет и по две капки от евкалиптово, лавандулово, гераниево и розмариново масло.

Последното масло не се препоръчва при бременност. Отново изплакнете главата и оставете косата да изсъхне. Повтаряйте процедурата всекидневно.

Лекувайте и чрез билки. Обикновената братига е известна със своите инсектицидни свойства. Смесете чаша чай от билката с балсам за коса и сложете на косата, след употребата на шампоан.

И все пак, преди да изпробвате каквито и да било маски или лекове, задължително се посъветвайте със специалист!

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 3
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати