Бабини илачи срещу гъбички по краката и ръцете

Бабини илачи срещу гъбички по краката и ръцете

Гъбичките по ръцете и краката са много неприятни и трудно отстраними инфекции. Кожата се зачервява, лющи и напуква, а ноктите от своя страна потъмняват, удебеляват се и пожълтяват.

Народната медицина предлага различни смеси за борба с гъбичките. Вижте някои от тях.

Първата рецепта е за гъбички по ноктите на ръцете и краката.

Вземете порцеланова купа и разбийте едно яйце в нея. Добавете 1 с.л. олио, оцетна киселина от 70%, 2 с.л. диметилфталат. Той е едно от най-силните изпъждащи вещества или т.нар. репеленти. Смесете всички съставки и така ще получите крем. Нанасяйте от него вечерно време по ръцете или краката, взависимост къде са гъбичките. Увийте в найлон и сложете за ръцете ръкавици, а за краката чорапи. Сутрин отстранявайте компресите, а крема изтрийте с чиста салфетка. Изрежете омекналите нокти. 12 процедури са достатъчни, за да израснат нови нокти.

Ако страдате от гъбички на краката направете смес от 100 мл. екстракт от дву процентов салицилов спирт и прибавете 30 г пчелен клей, който трябва да се натроши на ситно. Сипете всичко в едно стъклено шише. В продължение на пет дни разклащайте шишенцето за по една минута. След това оставете още пет дни, но без да разклащате. Накрая на повърхността трябва да се е образувала жълто-кафява течност, която внимателно отделете в друго шише. Мажете пръстите на краката веднъж на ден без да отмивате.

Поразената кожа може да се лекува и с мащерка. В 2 литра вода и сложете да киснат 200 г изсушена и надробена мащерка. Варете, докато сместа не кипне след това охладете и прецедете. Нека болните пръсти киснат около 20 минути. Това количество е за 2 бани.

Набавете си корени от тревист бъзак. Изсушете ги и след това ги надробете. Вземете 1 с.л. от тях и варете в 400 мл вода за 10 минути. Охладете и прецедете, а с получената течност правете баня за 20 минути или напоете компреси.

Можете да натривате кожата с червен домат.

Правете бани на краката всяка вечер с вода, в която е варен босилек. Счукайте джоджен и добавете сол. Тази смес се слага между пръстите на краката.

За гъбички по ноктите на ръцете сварете силно кафе и няколко пъти потапяйте ръцете във водата с утайка.

Преди да предприемете каквото и да било самолечение, най-добре се консултирайте с лекар!

Виж повече

Рейтинг

5 6
4 31
3 17
2 10
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
Mинаващ
Mинаващ
23.06.2013 00:33
Внимание ОТРОВА

Освен парабените друго вещество, което оказва изключително негативно въздействие върху здравето е т.нар. фталат. Имена, под които се среща, производни от негови съединения са диетилфталат, диметилфталат. Използва се за придаване мекота на козметичните продукти, разтваря ароматизаторите и е денатурат за спирта. Среща се най-често в парфюми, пяна и гел за коса, лакове за нокти. Фталатите са заподозрени за вредно въздействие върху ДНК. Този извод е бил направен след изследване на американската организация „Работна група по охрана на околната среда”. Ако по време на бременността жената е използвала козметика с фталат, това може да се отрази зле на плода, ако детето е от мъжки пол. Този химикал блокира процесите, които регулират мъжките полови хормони – андрогените. Това може да доведе до импотентност и стерилитет.

0
0
Aliana
Aliana
16.06.2013 00:20
Още при най-малкия признак за гъбички е нужно да се консултира лекар и да се предприеме лечение, което БЪРЗО и ЕФИКАСНО да убие инфекта. Как си представяте, че човек ще тръгне да смесва клей и спирт и ще му бае 10 дни, преди да се лекува? По каква причина изобщо лекар ще те прегледа, ще установи микоза и ще те прати без рецепта към къщи?
2
2
Марински
Марински
06.06.2013 16:47
Гугъл, Диди, Гугъл :/
0
0
Диди
Диди
24.05.2013 22:42
Има ли го още?
0
0
Иво
Иво
17.05.2013 18:55
Когато отивах в казармата преди 30 год. баща ми ми даде боров вазелин и ми каза: Като те засърбят пръстите на краката в кубинките ги намажи с него. От тогава само него ползвам. Един път като се намажа между пръстите и е достатъчно за месеци напред. На дъщерята й миришеха краката. С едно намазване на цялото ходило и всичко изчезна.
3
0