ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Как да премахнем и прикрием синините

Как да премахнем и прикрием синините

Как да премахнем и прикрием синините

На всеки се е случвало да намира по тялото си синини, които самият той не знае откъде са се появили. Ако синината е на място, което се вижда, тя трябва да бъде премахната.

Веднага след появяването на синината сложете върху нея лед, увит в хартия или плат, защото иначе рискувате да получите измръзване на тъканите.

Можете да подложите синината под струя течаща студена вода. На следващия ден подутината около синината трябва вече да е спаднала.

След като сте убедени, че подутината е поспаднала, леко нагрявайте мястото, което е посинено. Използва се нагрят пясък или сол, увити в плат.

Как да премахнем и прикрием синините

Консумирайте възможно повече цитрусови плодове и зеле. Това ще привлече към синината повече витамини С и К. Можете да ги пиете и като хапчета.

Направете компрес от зеле и го сложете върху синината. Удряйте с дървено чукче зелев лист, докато се появи сок, след което го увийте в плат и поставете плата върху синината и го омотайте с бинт.

Можете да натъркате синината с отвара от магданоз. Преди да си легнете, намажете леко с йод синината. На сутринта върху кожата няма да има и помен от лекарството, но синината ще се е поразсеяла.

При синина се получава увреждане на тъканите и кръвта запълва тъканите, които са около повредения съд. Синината се разсейва, след това променя цвета си към зелено и жълто и едва след това изчезва.

Може да поставяте върху синината попарени с вряла вода зелеви листа. Кашата от зеле също помага при синини. Зелето се изчиства от жилките, попарва се с вряла вода, накъсва се и се слага върху синината, като се фиксира с бинт. Маската от зелева каша се слага за половин час и може да се повтаря четири пъти дневно.

Синините изчезват и ако ги обработите със специален билков крем, който можете да приготвите сами. За основа използвайте вазелин или мазен крем, добавете по три капки етерично масло от невен, лайка и майорана.

Получената смес се нанася върху проблемната зона на плътен слой и след един час се отстранява със салфетка.

С тази смес синината се обработва няколко пъти дневно, но не трябва да се използва, ако кожата е разкъсана. Ако сте се ударили и все още нямате синина, веднага сложете на мястото студен метал.

Рейтинг

5 4
4 2
3 3
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати