ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Какво да правим при изтръпване на краката

Какво да правим при изтръпване на краката

Какво да правим при изтръпване на краката

Изтръпването на краката и ръцете е разпространен проблем сред жителитете на големите градове. Основна причина за това е обездвижеването и липсата на достатъчно физическо натоварване, което е необходимо за тонуса на мускулите.

Обикновено краката изтръпват преди сън или след събуждане, но това може да се случи и по всяко друго време на денонощието. Това често се случва, ако заспивате с телевизор и в неудобна поза, с високо вдигната глава на няколко възглавници.

Какво да правим при изтръпване на краката

Причината може да се крие в слабостта на мускулния апарат, който не е в състояние да регулира кръвообращението на организма при неестествена поза за сън.

За да не страдате от изтръпване на краката, променете поне малко начина си на живот. Отделете по няколко минути дневно за физически упражнения.

Поне няколко минути дневно отделяйте за ходене пеша или за джогинг. След работа се разходете из парка, това ще ви помогне да забравите за някои неприятности, които са се случили през деня.

Променете начина си на хранене. Консумирайте храни, които съдържат възможно най-малко консерванти и оцветители, тъй като те оказват негативно влияние върху кръвоносните съдове и нервните влакна.

Трябва също така да намалите емоционалните и умствани натоварвания. Трябва да се храните така, че да осигурявате на организма си достатъчно витамин В.

Всеки ден правете масаж на краката си, като ги глезите също така и с контрастни вани за крака с топла и студена вода. Ако през нощта се събудите от ужасното усещане, че не си чувствате краката, защото са изтръпнали, натиснете ги много силно с ръце и задръжте така, докато не започнете да имате чувствителност в краката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 6
3 8
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Таня
Таня
03.11.2013 23:03
Пълни глупости,не достатъчно физическо натоварване.Пишете колко да не заспите
17
3