ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Витамини срещу умората

Витамини срещу умората

Витамини

Умората е често срещано оплакване и като за такова, има много продукти на пазара, които увеличават жизнеността и нивата на енергия в организма. Първо, умората е чувство, свързано със изтощение и липса на енергия.

За това е нормално да се чувствате уморени след напрегнат ден, физическа активност или умствено натоварване. Почивката, отмората, добрия нощен сън обикновено са всичко от което се нуждаем за възстановяване на енергийните нива в тялото ни. Освен това малко от нас знаят, че има витамини, които пряко влияят на умората.

Що се отнася до витамините за умора, на първо място трябва да започнете с приема на висококачествени мултивитамини и минерални добавки, заедно с яденето на здравословна и балансирана храна и ежедневни физически упражнения, разбира се.

Витамини срещу умора

Защо мултивитамини и минерални добавки?

Естествено, всички ние имаме нужда от целия набор витамини за да сме здрави, преди да се насочим към тези, които могат да повлияят на умората. В действителност, редица експерти смятат, че хранителния дефицит е главния причинител на умората. Въпреки това, съществуват отделни витамини, които са благотворни при борбата с този проблем.

Умора

Витамин В комплекс. Витамините от групата В са добре известни, като стрес или енергийни витамини. Те са от съществено значение за производството на енергия и недостигът им води до умора и лошо психическо функциониране.

Витамин С. Витамин С е мощен антиоксидант, който играе важна роля в подпомагането на тялото да се справи със стреса. Този витамин участва в производството на анти-стрес хормоните. Някои експерти смятат, че стресът изчерпва хормоните в надбъбречната жлеза и водят до умора.

Магнезий. Този минерал е много известен, защото той е необходим при производството на енергия в клетките. За това магнезият е много важен за борбата с умората.

Витамин D. Витамин D играе няколко важни роли в организма, като подпомага обмяната на веществата и усвояването на фосфор и калций, и регулира на повече от 200 гена при жените.

Ако сте с дефицит на витамин D, може да изпитвате умора, мускулни болки, костни фрактури и слабост, липса на енергия, симптоми на депресия, разтройство в съня, промени в настроението и намален имунитет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати