ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»На какво се дължи постоянната умора

На какво се дължи постоянната умора

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
945521k
На какво се дължи постоянната умора
Смарт кутия за хапчета със звукова аларма
Качество без компромис:
Смарт кутия за хапчета със звукова аларма
34.00 лв.
Виж ››

Пролетта е сезонът на умора, нервност и напрегнатост, постоянна отпадналост. За да се преборите с пролетната умора трябва да се движите много, да се храните здравословно и да почивате пълноценно.

Причината за натрапчивата и всепоглъщаща умора може да бъде по сериозна от пролетно неразположение. Постоянното чувство за умореност може да се дължи на хормонални проблеми, най-често на проблеми със щитовидната жлеза. Това е т.нар. хипотиреоидизъм. Обикновено болестта се среща при жени в менопаузата, но е възможно да възникне и при по-млади. Освен усещането за умора и отпадналост, болните понасят трудно студа.

Хипотиреоидизмът може да доведе до сериозни сърдечно-съдови болести и проблеми с нервната система. Болестта трябва да се лекува навреме, за да няма отрицателни последици.

Анемията също може да се обърка с пролетна умора. Тя може да бъде предизвикана от липса на желязо в организма. Възможно е да се развие анемия и след прекарани инфекциозни заболявания, болести на бъбреците или тумори.

Ниско кръвно налягане също може да предизвика силна умора. Като цяло няма особено лечение на ниското кръвно, освен ако не се дължи на тумор, кръвозагуба или болест на кръвта.

За да бъдете по-сигурни направете си изследвания, които ще установят имате ли някакъв по-сериозен проблем. Ако се окаже, че отпадналостта е част от пролетната умора помогнете си по няколко начина.

Старайте се да се движите повече, осигурявайте си повече сън и чист въздух, както и здравословна храна. Правилната стойка на тялото също е много важна. Гръбначният мозък, който се намира в гръбначния стълб е важен център на имунната система. Изпъването на гръбнака е полезно за кожата, костите и вътрешните органи.

Не се отказвайте от съня и почивката. Стойте повече на слънчевата светлина, за да си осигурите добро настроение.

Храната, която консумирате трябва да е с високо съдържание на витамини. Приемайте много плодове и зеленчуци. Ограничете алкохола, който убива необходимите витамини за тялото.

Не позволявайте на пролетната умора да развали настроението ви. Все пак предстоят много топли и слънчеви дни, на които трябва да се наслаждаваме, особено спомняйки си изминалата зима.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Радка Илиева
Радка Илиева
22.12.2013 18:22
За справяне с умората аз използвам едно кафе с рейши (ганодерма). Рейши допринася за баланса на кислорода в кръвта и подобрява кръвообръщението. А кислорода е от съществено значение за нашето здраве. В тялото на човека има 62% кислород и умората е първия признак, че има проблем в нашето тяло. Ако не вземем мерки, проблема ще се задълбочи и рано или късно количествените натрупвания ще доведат до качествено изменение. Това е закон на природата, който важи и за тялото ни. Не е нужно доктора да ни постави диагноза. По -добре е да се погрижим за здравето си профилактично.
1
0