ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Да преборим главоболието и мигрената

Да преборим главоболието и мигрената

Да преборим главоболието и мигрената

Мигрената и главоболието са доста неприятни и много често заради тях, изпитваме дискомфорт. Мигрената е форма на съдово заболяване, което е причинено от разширяване на кръвоносните съдове, в следствие на което се предизвиква освобождаване на химични вещества от нервните влакна, които се натрупват около големите артерии на мозъка. Химикалите причиняват възпаление , болка и по нататъшно разширяване на артериите, като колкото повече се разширяват те, толкова повече се увеличава болката. Главоболието пък, може да бъде породено от редица фактори и следствие от физическо и психическо състояние.

Как да се справим с главоболието и мигрената?

Опитайте се да забележите какво предизвиква вашето главоболие. Това може да са определени състояния, някои храни, определени миризми и парфюми, ярката светлина, промените във времето, продължителното стоене пред компютъра, менструалния цикъл и други. Когато знаете, кои фактори ви влияят вие можете да се опитате да ги избегнете и така да се предпазите от главоболие.

Внимавайте какво ядете. Храната често се оказва един от основните причинители на мигрената и главоболието. Опитайте се за замените бялото брашно и белия хляб с пълнозърнести такива.

Набавете си достатъчно магнезий. Магнезият отпуска кръвоносните съдове и намалява вероятността да получите мигрена или главоболие. Вземайте го като добавка или увеличете приема на зелените лисни зеленчуци и ядките, те са чудесен източник на магнезий.

Хранете се редовно. Точно колкото е важно да сте сигурни, че избягвате храните които предизвикват главоболие е да се стараете да не пропускате хранения. Мозъкът ви работи благодарение на две неща кислорода и захарта. В действителност ако сте склонни да се будите със сутрешно главоболие, то специалистите препоръчват да хапвате парче плод преди лягане.

Бъдете внимателни с кофеина, алкохола и цигарите. За някои от страдащите, кофеинът е главният виновник. Алкохолът и то особено червеното вино и тъмните напитки са враг номер едно на мигрената и главоболието.

Осигурявайте си редовен сън и редовни физически упражнения. Хубаво е да ставате и да си лягате по график, дори и в почивните дни, защото специалистите са единодушни, че това щади нервната система, като и причинява по-малко стрес. Спорта е ефикасен за справянето с редица проблеми, а от там и с главоболието и мигрената.

Намалете стреса и се опитайте да приемате нещата по-спокойно. Когато сте под стрес, вие вредите на нервната си система и на организма, като цяло. Оставяйте си свободно време, през което да правите любимите си неща и да се отпуснете.

Изпробвайте студен компрес. Студеното има ефекта на месна упойка. За това ако страдате от мигрена или главоболие си направете студен компрес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Пепи
Пепи
10.09.2014 01:50
Извинявайте, но това за студения компрес са пълни глупости... Мигрената се бори с горещ компрес, със студен само засилвате болката! Страдам от мигрена, и то доста болезнена, от 20 години и добре знам кое наистина помага.
2
0