Облекчаване на предменструален синдром

Облекчаване на предменструален синдром
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Голяма част от жените изпитват физически и емоционални промени през втората половина от менструалния цикъл. Тези промени са познати под наименованието предменструален синдром. Твърди се, че цели 80% от жените с овулация страдат от него.

Предменструалният синдром причнинява различни оплаквания, които могат да се разделят в четири основни категории:

Безпокойство – жената изпитва тревожност, раздразнителност, колебания в настроенията, напрежение.

Влечение към някои видове храни – това са храни, съдържащи захар, въглехидрати. Жената изпитва силен апетит, но и слабост и главоболие.

Депресия – силно желание за плач, разсеяност, обърканост, безсъние.

Задържане на течности – подуват се глезените и пръстите, болезненост в гърдите, подуване на стомаха.

Облекчаване на предменструален синдром

Резките промени в настроението можете да преборите със спортуване и прилагане на различни техники за релаксация на тялото. Ограничете кофеина и алкохолните напитки, те само засилват напрежението и депресията. Добре е да изключите и полуфабрикатите и да наблегнете на плодовете и зеленчуците.

Наблегнете на билколечението. Китайската пищялка, адамовото дърво и гроздовидната актея подпомагат регулирането на хормоналния баланс при всички разновидности на предменструалния синдром.

Облекчете болезнеността в гърдите и регулирайте хормоналния дисбаланс с масло от вечерна иглика. Приемайте го 2 пъти дневно по 1000 мг. Най-подходящият момент да започнете приема на вечерната иглика е два дни преди започването на обичайните болезнени симптоми.

Чай от корен на глухарче или морски бял трън помагат за намаляването на високото ниво на естроген, стимулирайки активността на черния дроб.

Ароматерапията помага при редица проблеми, включително и при болки преди менструация. Етеричните масла от лавандула и гераниум балансират емоциите. Точно затова те успяват да успокояват колебанията в настроенията.

Направете си топла вана, в която има 2 капки масло от лавандула и по 3 капки масло от благородна лайка и гераниум.

Ако ви мъчи силна депресия най-добре ще ви помогне излагането на пряка слънчева светлина. Това е познатото светлолечение.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Milena
Milena
18.04.2013 19:33
Бих добавила и храна богата на магнезий, фосфор и желязо. Изключително много облекчава болезнените симптоми, приемана няколко дни преди идването на цикъла.
0
0