ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Глогът като лекарство

Глогът като лекарство

Глог

Глогът е храст, който има остри бодли, розови цветове и малки червени плодове. Екстрактът от глог има изключително полезно действие при сърдечна недостатъчност, но в ранните и стадии, когато все още няма нужда от лекарства.

Екстрактът от глог има редица благоприятни действия върху сърдечно-съдовата система.

Той подобрява контракциите на сърцето, което улеснява изпомпването на кръв към организма.

Увеличава поносимостта на сърдечния мускул към дефицит на кислород.

Подобрява кръвообращението в кръвоносните съдове, които снабдяват коронарните артерии.

Глогът противодейства на вредния ефект, който свободните радикали имат върху сърдечно-съдовата система.

Подобрява кръвообращението на крайниците, намалявайки съпротивлението на артериите.

Глог

Освен всички тези изброени полезни действия, глогът понижава и кръвното налягане. Той подобрява функционирането на сърцето, което от своя страна води до подобряването на цялостното кръвообращение в тялото.

Един от най-важните плюсове на глогът е, че той може да се използва дългосрочно, без да предизвика някакви странични ефекти.

Най-честата употреба на екстрактът от глог е за лечение на сърдечна недостатъчност в ранна фаза. Глогът може да забави развитието на болестта и да направи излишен приемът на силни лекарства. Той има подсилващо действие върху сърдечния мускул и подобрява кръвообращението. Така страдащите от сърдечни проблеми могат да водят нормален начин на живот.

Глогът има успех и с друго заболяване на сърцето – стенокардията. Тя се появява в резултат от отслабения приток на кръв към сърдечния мускул. Липсата на кислород довежда до спазми на сърцето. Пристъпите на заболяването могат да възникнат при стрес и силно физическо натоварване.

Глогът успява да предпази сърцето в периоди на недостиг на кислород към него. Играе и важна роля след прекаран инфаркт, защото предпазва сърдечния мускул от действието на свободните радикали.

Приемът на глог трябва да продължи до два месеца, за да се забележи ефект от неговото действие. Няма установено наличие на взаимодействие с други лекарства или някакви странични ефекти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати