ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Премахване на налепи по зъбите

Премахване на налепи по зъбите

Бели зъби

Здравите и добре изглеждащи зъби са важна предпоставка за красивата усмивка. Поради тази причина грижите за тях са от изключително значение.

Здравето на зъбите може да се наруши основно от три фактора. Първият е появата на налеп, в който се развиват микроорганизми, разрушаващи зъбите.

Вторият сериозен враг е захарта, която действа като лепило – прилепва плътно налепа към зъбите. Третият фактор е липсата на флуор.

Зъбният налеп може да се премахне с помощта на активен въглен. Натрошете няколко таблетки от него върху четката за зъби и мийте зъбите си за три минути. Когато свършите с миенето изплакнете добре устата си.

Налепите могат да се третират и с три процентен разтвор от водороден прекис. Напоете памучен тампон в този разтвор и натривайте зъбите си в продължение на няколко минути.

Премахване на налепи по зъбите

Заздравяването на зъбите и предотвратяването на появата на плака може да стане с жълта царевица. Включете я в дневното си меню под формата на брашно, зърна или зърнени култури.

Чубрицата притежава много силно дезинфекционно действие. Стрийте сухи листа чубрица и ги поставете върху сухата си четка за зъби. С много внимателни движения натривайте зъбите си във всички посоки. След това изплакнете устата си.

Възстановете белотата на своята усмивка с помощта на лимон. Натривайте зъбите си с лимонена кора веднъж седмично.

Сутрин се жабурете с една чаена лъжичка зехтин, колко можете по-дълго. Той ще разгради наслагванията по зъбите и в допълнение създава около тях защитна обвивка, която няма да позволи полепването на вредни частици.

За красиви бели зъби без налепи, специалистите препоръчват веднъж седмично да се натриват със смес от една лъжичка фина сол и една лъжичка меден оцет.

Консумирайте много ябълки. Те не само са полезни за здравето на тялото, но и почистват и избелват зъбите. Достатъчно е след хранене да изяждате по една ябълка.

Мийте зъбите си с четка от естествен косъм и преварена солена вода или морска сол.

Миенето на зъби е от изключително значение за тяхното здраве. Мийте ги поне два пъти на ден с подходяща паста за зъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати