ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Вагинални гъбички – диагностика и лечение

Вагинални гъбички – диагностика и лечение

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
9455258852
Гъбички
Сгъваема UV дезинфекционна лампа
Практичен аксесоар за вашия дом:
Сгъваема UV дезинфекционна лампа
60.00 лв.
Виж ››

Много голяма част от жените са се сблъсквали поне веднъж в живота си с проблемите на вагиналните гъбички.

Най-честите оплаквания на жена с вагинални гъбички са сърбеж и зачервяване, парене по време на уриниране, болка при сексуален контакт, отделяне на секрет със специфична миризма и цвят.

Това са сигурни симптоми, на които трябва да се обърне внимание. Друг характерен признак на вагиналните гъбични инфекции е промяната в бялото течение. При по-тежки случаи е възможно и повишаване на температурата.

Вагиналните гъбички се причиняват от кандида. Разпространението и е много силно, а организмът ни се сблъсква постоянно с нея. Възможно е при някои жени, тази гъбичка да стане част от естествената среда на влагалището.

Организмът е най-податлив на гъбични инфекции тогава, когато има нарушения в имунитета. При лечение с антибиотици и боледуване, развитието на гъбички е силно вероятно.

Гъбични проблеми могат да възникнат и следствие на агресивни и силно ароматни сапуни или миещи средства, които нарушават нормалната киселинна среда на влагалището.

Възможно е гъбички да се получат и след полов акт и пренасяне на микроорганизми от партньор.

Един от основните признаци на вагинална гъбична инфекция е, че при измиване с агресивен препарат се получава неприятно щипане и парене.

Поради тази причина смяната на измиващото средство е напълно задължителна.

Най-добре е да се снабдите с интимен сапун, който съдържа млечна киселина или лактобактерии.

Лечението на гъбични проблеми трябва да се проведе и от двамата партньори. Възможно е мъжът да няма оплаквания, но все пак той е носител на болестотворните микроорганизми. Повечето терапии, налагани от лекар са краткотрайни и лесно изпълними, затова не би трябвало да има някакви затруднения.

Ако партньорът не се подложи на лечение при жената ще се получи реинфектиране, което може да доведе до хроничен характер на гъбичната инфекция.

За да има резултат от лечението, стриктно трябва да се спазват препоръките на лекаря. Добрата хигиена също играе важна роля.

Устойчивостта на гъбичките налага изпирането на бельото на много високи градуси.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 12
3 10
2 13
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Simov
Simov
01.10.2015 16:27
Трихлороцетна киселина, ледена оцетна киселина, етилендиаминтетраоцетна киселина /ЕДТА/ лабораторни за лечение на акне, брадавици, папиломи и кондиломи.
Трихлороцетна киселина 99 % лабораторна.

Цена: 10 гр. - 10 лв.; 25 гр. - 20 лв.; 50 гр. - 35 лв.; 100 гр. - 80 лв.; 500 гр. - 140 лв.

Ледена оцетна киселина 99 % лабораторна - 20 лв./л.

Медицински восък за кола маска и парафинови нагревки - 6 лв./кг.

/ Цетил-стеарилов алкохол, бели восъкообразни гранули с точка на топене 40 градуса/

Стеарин извлечен от животински мазнини /на люспи и плочки / - 6 лв./кг.

Етилендиаминтетраоцетна киселина /ЕДТА/: 50 гр. - 30 лв.

Приготвя процентни разтвори.

Куриерска доставка.

За контакт 0876265091

Симов
0
0
Ели
Ели
25.03.2015 22:15
да, възможно е да имаш гъбички, хванати от въпросното момиче, защото при мен имаше сходен случай. Малко след престоя ми в болница след раждането ми бях прихванала гъби. След 2 седмици лечение уж се управих, но след околко месец и нещо като спах за 1ви път след толкова много време с мъжа ми, на него му се появиха същите въпросни точици, без да усеща друг дискомфорт, а при мен всичко започна на ново.
3
5
любо
любо
08.02.2014 22:05
здр неска забелязах че на главичката на пениса ми се появиха чарвени ситни пъпки а преди два дена имах полов акт мисля 4е имам гъбички неме сърби можели да е нешто друго ? благодаря предварително за помошта.
72
5
anna
anna
08.01.2015 01:15
само да не съм пипнал нещо друго
24
2