Да го накараме да спре да хърка

Да го накараме да спре да хърка

Прохладна пролетна вечер, отворени прозорци, от които влиза свежест, вие спите сладко и изведнъж някакъв ужасен шум ви събужда, този шум идва отвън. Това е милият ви съсед от ляво, който явно също като вас сладко е заспал, но след това е решил да развали вашата почивка с хъркането си.

А представете си сега как се чувства жената, която спи до него, след като вие го чувате толкова ясно. Проблемът с хъркането е сериозен и няма да е преувеличено, ако кажем, че и семейства се разделят заради тези страховити разрязващи звуци.

В началото започват да спят в различни стаи и в последствие се отчуждават. За да не се стига чак до там, трябва да се вземат мерки или по скоро да помолите вашата половинка да не пренебрегва проблема и ако е необходимо, да посети лекар .

Да го накараме да спре да хърка

Хъркането не е само проблем, който може да ви отдели в две различни стаи с половинката. То е признак за някакъв процес вътре в тялото ви.

Как да се спасим от хъркането?

Можете да си купите медикаменти и различни препарати от аптеката. Често срещана е и оперативната намеса, а операцията обещава 80% успеваемост. Но не всеки би се съгласил веднага на операция. Има различни методи, които могат да се опитат, преди да се стигне до това.

Съществуват и различни стоматологични приспособления, които също могат да облекчат и да намалят дразнещия звук.

Най-чести причини за хъркането са наднормено тегло, пушене, алкохол.

Народни методи за лечението – като за начало започнете да спортувате, наднорменото тегло пречи не само на здравия сън на жена ви, а и на вашето собствено здраве. Намалете алкохола и спрете цигарите.

Направете си свой собствен режим – опитайте се да си лягате и да се събуждате всеки ден по едно и също време. Опитайте се да не се храните непосредствено преди лягане, изчакайте поне 2 -3 часа преди да си легнете.

Сложете си още няколко възглавници – трябва да повдигнете главата си на около 10 см височина.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати