Защо постоянно ни се спи през първия триместър от бременността

Защо постоянно ни се спи през първия триместър от бременността

Промените за майката по време на бременността са съвсем нормални и дори са задължителни. Всичко се променя, не само тялото на жената. Някои промени се възприемат по-лесно и дори не се забелязват от бъдещата майка, за други ще е необходимо малко повече време, за да се свикне.

Все пак, вече във вас се развива човешко същество, вашето детенце, и то ще се погрижи преди да излезе оттам да ви остане дълъг и траен спомен за всяко една промяна, която предизвика във вас.

Това което със сигурност и двамата родители знаят, че ще се промени в живота им, е техният здрав сън. Дългото спане до обяд през почивните дни или мързеливо прекараните уикенди в леглото вече са само мит.

Младите родители обикновено са теоретично подготвени за тази промяна. Тя ще настъпи от самото начало на бременността за жената. Обикновено през първия триместър на бъдещата майка й се спи повече, отколкото й се е спяло преди, чувства умора, дори на моменти отпадналост.

През следващите месеци, когато бременността е напреднала, жените обикновено не могат да спят добре и пълноценно – въртят се в леглото, стават да уринират твърде често, което естествено разваля съня им.

Не се притеснявайте от желанието да поспивате в началото на бременността, а по-добре се възползвайте от това – сега е моментът да си поспите, защото след това най-вероятно ви чакат доста безсънни нощи.

Защо е нормално и каква е причината да ни се спи толкова много през първите три месеца от бременността? Умората започва да става осезаема и това е съвсем в реда на нещата. Цялото ви тяло започва да се „грижи” за бъдещия човек, да го храни, да го защитава.

Органът, който снабдява вашето бебе с хранителни вещества е плацентата. През този период тя е току-що оформена и тялото произвежда и отделя повече кръв, съответно тя се изпомпва по-бързо от вашето сърце.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати