Пиенето на кафе при бременност

Пиенето на кафе при бременност
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Както с всичко друго и с кафето не е препоръчително да се прекалява през бременността.

Причината е в кофеина, който се съдържа в кафето. Той стимулира централната нервна система, често ни прави по-напрегнати и по-изнервени, съответно през бременността тези емоции ще се усещат не само от самите нас, а и ще се предадат на бебето.

Пиенето на кафе при бременност

Лекари съветват да не се приемат повече от 200 мг кофеин на ден и ако е възможно, да не е всеки ден. Това са около 350 мл кафе. Кофеинът се съдържа и в много продукти, които сме свикнали да приемаме и на които дори не сме обръщали внимание какво съдържат. Това са шоколадът, безалкохолните напитки, чай и др.

Учени твърдят, че пиенето на кафе може да доведе до спонтанен аборт. Но тук става въпрос за много големи количества от кофеиновата напитка 7 – 8 чаши. Сравняват това количество кафе с тютюнопушенето, тоест според изследвания и двете са еднакво вредни за плода.

Ако пиете по 1 чаша на ден, разреждате го с мляко или сметана, риск няма да има. Всяко нещо, с което се прекалява, може да доведе до странични последствия, затова просто бъдете по-внимателни.

Всичко зависи от сорта кафе, от начина му на приготвяне, дори от големината на чашите – просто ограничете го до не повече от две чаши на ден и няма да имате никакви проблеми.

Разбира се, ако не се чувствате добре от миризмата или вкусът му, не бива да се насилвате, но в случай, че всичко е наред и имате нужда от него, пиете го не всеки път чисто и винаги с мярка, това няма да създаде никакъв проблем за вас или вашето бебче.

А ако въпреки всичко се притеснявате, започнете да пиете безкофеиново кафе. За онези, които обичат и са пристрастени към кофеиновата горчива напитка разлика във вкуса със сигурност ще има в началото, но пък тази жертва определено си заслужава, хем заради вашето лично спокойствие, хем за здравето на бебето.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати